9 upotreba majoneze kojih se nikada ne biste dosjetili

Dok se konzumiranje majoneze zbog velikog udjela masnoća ne preporuča u velikim količinama, ovaj brojnima omiljen dodatak u sendvičima i salatama svoje korisno lice otkriva u brojnim situacijama u kućanstvu. Osim toga majoneza može zamijeniti i nekoliko proizvoda iz kozmetičke torbice

 1. Žvakaću gumu iz kose lako možete ukloniti majonezom. Zapetljani čvor obilno namažite majonezom i ostavite 2-3 minute dok njezin masni sastav ne prodre do vlasi i potom nježno gustim češljem uklonite žvakaću.

2. Prije manikure prste umočite u posudicu s majonezom, te ih zadržite oko pet minuta kako bi nokti i kožica omekšali.

3. Mrlje i šare od pastelnih bojica na zidovima majoneza uklanja u samo pet minuta. Na svaku mrlju nanesite majonezu u tankom sloju, sačekajte da odstoji i prebrišite suhom čistom krpom.

4. Naljepnice s metalnih, drvenih ili plastičnih površina moguće je bez vidljivih oštećenja ukloniti pomoću majoneze. Postupak je jednostavan, majonezu obilno premažite preko naljepnice pri čemu će masnoća opustiti ljepilo nakon čega je dovoljno krpom prijeći preko površine.

5. Majoneza uspješno uklanja i odbija prašinu s listova kućnih biljki. Suhu krpu umočite u majonezu i prebrišite svaki list, na ovaj način postići ćete sjaj te istovremeno spriječiti taloženje prašine na listovima barem neko vrijeme.

6. Nametnika koji se nastanjuje u vlasištu, uši i gnjide, moguće je ukloniti obilnim premazom majoneze. Prije spavanja na tjeme nanesite majonezu i dobro umasirajte, kosu prekrijte kapicom za tuširanje, ostavite preko noći i ujutro temeljito isperite, te mokru kosu raščešljajte gustim češljem.

7. Mrlje od čaša na drvenom stolu uklonit će premaz majoneze. Dvije do tri žlice majoneze nanesene na mekanu krpu ili papirni ubrus i premažite mjesto na stolu gdje su se pojavile mrlje. Lagano prstima utapkajte i pritisnite krpu na površinu stola. Ostavite da djeluje 15 minuta ili duže ako je potrebno. Obrišite višak majoneze i površinu usjajite krpom.

8. Sastav majoneze hranjiv je za nokte, a sprečava nastanak zanoktica te ubrzava njihovo zacijeljivanje. Barem tri puta tjedno na ruke nanesite majonezu, sačekajte da koža upije i ruke isperite u jabučnom octu kako bi neutralizirali miris majoneze.
9. Pukotine koje nastaju na drvenom namještaju, nemoguće je izbjeći. Kako bi riješili ovaj problem, rupe ispunite majonezom i ostavite da odstoje najmanje dva dana, te ih potom očistite običnom krpom. Kombinacija ulja i proteina nahranit će i napuhnuti drvo te na taj način zatvoriti sve pukotine.

 

Oplemenite svoje osnovne namirnice odličnim blagim carry začinom koji jelu daje posebnu teksturu

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face