Čoko somun - originalna ćevabdžijska slastica

Sigurno ste se pitali u čemu uživaju vrijedni radnici jedne ćevabdžinice, okruženi svim tim specijalitetima, opijajućim mirisom roštilja, mekanim i ukusnim somunima. Mi smo odlučili ne samo da vam kažemo, nego da tu "tajnu" skroz podijelimo s vama. Kad se reflektori pogase, zavjesa spusti, sudija odsvira kraj, završi spremanje i čišćenje, slijedi najslađa stvar.

Čoko somun, od milja nunčić, autohtona je ćevabdžijska slastica. Lagano tostani bosanski somun, ispunjen najfinijim čoko namazom - nutellom, uz dodatak koji je mala tajna velikih majstora tradicionalne sarajevske kuhinje, i imamo idealan završetak roštiljske avanture.
Čoko somun vam služimo u novootvorenoj Ćevabdžinici Mrkva u Sarajevo City Centru, a uskoro će te ga moći probati i u drugim Ćevabdžinicama Mrkva, te Mrkva Expressu. Kako je rekao Charles Dickens:
"Nema ništa bolje od prijatelja, osim prijatelja s čokoladom!"

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Mi Mix 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baXiaomi je kompanija koju kad spomenete sagovorniku u većini slučajeva ih asocira na brend koji prodaje budžet mobilne uređaje, što zaista nije tako. Xiaomi je kompanija koja je sposobna da napravi premium uređaje i lansira ih na tržište po razumnoj cijeni. Mi Mix je takav telefon koji zadovoljava sve standarde dobrog uređaja. On neće biti najprodavaniji telefon u zemlji, ali Xiaomi to i ne želi postići, Xiaomijev cilj jeste da napravi dobre telefone u madi da ćete ih kupiti.

face