Kako napraviti jabučni ocat

Izvanredan lijek kojemu stručnjaci pripisuju čudotvornu moć i smatraju kako ono treba zauzeti primarno mjesto u prehrani. Evo kako napraviti jabučni ocat.

Za pripravak su vam potrebne jabuke (najbolje ne špricane i po mogućnosti domaćeg uzgoja) i šećer.

Jabuke dobro oprati, zatim ih zajedno sa sjemenkama usitniti i samljeti na mašini za mljevenje mesa. Zajedno sa sokom koji oslobode staviti u oveći lonac ili manju bačvicu. Ako ne puste dovoljno soka, preporuča se na deset kilograma jabuka dodati četvrt litre prokuhane i ohlađene vode.

Zatim dodati sto grama šećera, sve dobro izmiješati, posudu prekriti čistom, višestruko ispresavijanom gazom i ostaviti na toplom mjestu ili na suncu. Povremeno pregledati i promiješati. Posuda se poveže višeslojnom gazom i ostavlja na mjestu gdje temperatura ne pada ispod 18 stupnjeva celzijusa, ali i ne prelazi 25. Fermentiranje traje od 25 do 30 dana u zatvorenom prostoru, na suncu nešto manje.

Nakon završenog procesa ocat se pažljivo procijedi u čiste boce.

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face