10 super korisnih načina da upotrijebite plastičnu foliju

Do sada ste plastičnu foliju obično koristili kako biste “zapakovali” hranu prije odlaganja u frižider. Međutim, postoji još nekoliko načina da je iskoristite u kući, ali i izvan nje. Evo i kako.

- Spriječite prosipanje šampona, gela za tuširanje ili losiona za tijelo prilikom putovanja. Sve što treba je da bocu “začepite” folijom pa tek onda stavite originalni čep.
- Da vam metla, lopata ili neka druga alatka prilikom upotrebe ne bi klizila, ručku zamotajte prozirnom folijom.
Da sladoled što duže ostane svjež, kutiju prekrijte folijom pa tek onda stavite poklopac. Na ovaj način ćete spriječiti da se gornji sloj sladoleda kristališe.
Ako vam je stolarija na prozorima oslabila te vjetar duva kroz vaš dom, privremeno rješenje je folija kojom ćete začepiti rupe.

Zaštitite stvari prilikom transporta tako što ćete ih umotati u par slojeva prozirne folije.
Preko kante s bojom prevucite foliju pa tek onda poklopac da bi ona što duže ostala svježa.
Banane će duže ostati svježe ako peteljke zamotate folijom odnosno – peteljke banane omotajte prozirnom folijom i odgodićete -vrijeme formiranja crnih tačkica po njima i za nekoliko dana.
Ako imate problema s kožom, folija će biti od velike pomoći. Naime, na problematično mjesto prvo namažite kremu, a zatim umotajte folijom, jer će ona pojačati dejstvo kreme.
Ukrasite zidove prilikom krečenja tako što ćete “zgužvanom” folijom nanijeti boju na zid. Dobićete originalne i moderne šare na kojima će vam pozavidjeti i najbolji majstori.
Umotajte četku za farbanje folijom, ako želite da i sutra nastavite sa istim poslom. Na ovaj način boja na četki se neće stvrdnuti i moći ćete nastaviti sa poslom tamo gdje ste prethodni dan stali. Naravno, druga opcija je da četku operete.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face