Neopravdana poskupljenja služe za stjecanje dodatne zarade za pojedince

SARAJEVO - Savez samostalnih sindikata BiH najoštrije osuđuje najavljena poskupljenja jer bi svako iduće povećanje cijena umanjilo i tako nizak standard radnika.

Royal FrieslandCampina i Danube Foods Group zaključili razgovor o akviziciji Imleka i Mlekare Subotica 2.Februara 2012 Royal FrieslandCampina i Danube Foods Grupa,u vlasništvu Salford Capital Partners, objavili su potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, vezan za namjeru Royal FrieslandCampine da obavi akviziciju Imleka i Mlekare Subotica, dvije mljekare na zapadnom Balkanu.

Ako je 2012. godina u znaku velike finansijske neizvjesnosti, osnovno pitanje za sve nas je kako se od te neizvjesnosti zaštitimo. Ova godina, ne usprkos - nego baš zbog sumornih pokazatelja, je vrijeme da naučite planirati troškove i postanete finansijski odgovorni, jer tako možete se spasiti od tsunamija porodičnog budžeta.

Jubilej obilježen preuzimanjem fabrike u Šamcu Lider u proizvodnji termoizolacionih materijala na tržištu Bosne i Hercegovine, kompanija Austrotherm BH d.o.o, ovih dana obilježava petu godišnjicu otkako postoji i uspješno posluje u našoj zemlji.

 Kazne za pravna lica i do 15.000 KM Zdravstvena inspekcija Republike Srpske upozorila je danas pravna i fizička lica koja se bave proizvodnjom i prometom duvanskih proizvoda da se od 23. juna na tržištu Srpske mogu nalaziti samo cigarete označene u skladu sa novim pravilnikom o označavanju pakovanja duvanskih proizvoda.

face