PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

I ove godine "Izbor 100 najvećih kompanija u BiH"

SARAJEVO - Poslovne novine, u izdanju "Privredne štampe" d.o.o. Sarajevo, ove godine realiziraju 25. “ Izbor 100 najvećih kompanija u BiH".Projekt ima za cilj promoviranje uspješnosti bh. privrednih subjekata i privrede u cjelini i sastoji se od rang-liste velikih, srednjih i malih kompanija iz BiH koja se objavljuje u julu, u specijalnom dvobroju Poslovnih novina, ističući one koji to zaslužuju svojim uspješnim poslovanjem te svečane ceremonije dodjele priznanja.

Kako saznaje Fena u "Privrednoj štampi", pokrovitelji projekta su Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH - FIPA, Grad Sarajevo i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, a očekuje se partnerstvo još nekih kantonalnih privrednih komora.

Partneri projekta, osim Vanjskotrgovinske komore BiH, jesu Asocijacija poslodavaca BiH, Privredna komora FBiH, Privredna komora Brčko Distrikta BiH i nevladina organizacija "Kupujmo i koristimo domaće, kvalitetno i proizvedeno u BiH".

Prijave za učešće u projektu dostavljaju se najkasnije do 5. maja.

"Izbor 100 najvećih kompanija u BiH" je jedini projekt ove vrste na nivou BiH, ima kredibilitet i prihvaćen je od privrednika s prostora cijele BiH. Rangiranje se vrši objektivno, odnosno na osnovu pokazatelja koje dostave same kompanije, prema ukupnom prihodu, netodobiti, izvozu i investicijama.

Rang-listu koriste domaće i strane organizacije i institucije za analizu stanja u privredi, a ona predstavlja relevantan i pouzdan izvor informacija za sve potencijalne domaće i strane poslovne partnere i investitore.

face