U SAD dvije nagrade za bh. proizvode: Tešanjska "Esperanza" najbolja voda na svijetu

 U konkurenciji više od šest stotina proizvođača "esperanza" zauzela prvo, a "tešanjski dijamant" treće mjesto

 Na najvećem svjetskom sajmu voda "Berkeley Springs" u američkom gradu Berkli (Virdžinija) dvije tešanjske vode, u kategoriji karboniziranih flaširanih voda, osvojile su zlatnu i bronzanu medalju, potvrdio nam je vlasnik Tešanjskog dijamanta Ibro Omerbašić.

 Zlato je osvojila voda "esperanza", koja je godinama brend Tešanjskog dijamanta za američko tržište. I voda "tešanjski dijamant" za bh. tržište našla se u istoj konkurenciji te je osvojila treće mjesto.

 Kod uzoraka vode procjenjivani su čistoća, aroma, okus, osjećaj u ustima i osjećaj nakon pijenja, a testiranje je trajalo dva dana. U konkurenciji su bile prirodne, nekarbonizirane, karbonizirane, flaširane vode, a ocjenjivani su i pakovanje i dizajn. U konkurenciji je bilo više od šest stotina proizvođača iz mnogih zemalja svijeta.

 Dvadeseto takmičenje, u svijetu poznato kao "Oskar za vode", po deseti put je ugostilo vode iz BiH. Prema podacima organizatora, bh. vode do sada su osvojile ukupno 25 medalja u različitim kategorijama. Do sada su nagrađivane tešanjske vode "oaza", "oaza - mapex", "celvik", "zema", "princess", "tešanjski dijamant" i "esperanza" (dijamant), kao i voda "vranica" iz Gornjeg Vakufa.

Umjesto podsticaja, od države samo problemi

- Zanimljivo je da već deceniju kvalitet naših voda prepoznaje internacionalni žiri, u kojem su stručnjaci, profesionalci, ali i obični građani. I kada ste prva i treća takva voda u svijetu, očekujete da barem nemate problema u svojoj državi. Nažalost, mi u proizvodnji i plasmanu u BiH imamo samo probleme, a o podsticajima da i ne pričamo, jer ih nikada nismo ni imali - kaže Omerbašić.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face