Zbog slabih rezultata gase 5.000 radnih mjesta

 Loši rezultati Delez grupe

"Delez grupa" će kako je saopšteno iz ove kompanije ukinuti oko 5.000 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 20 prodavnica u istočnoj Evropi kao rezultat smanjenja potrošnje u posljednjem kvartalu 2011. godine

Kompanija će ukinuti 4.900 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i zatvoriti blizu 113 prodavnica. Također će zatvoriti supermarkete i hipermarkete u Srbiji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, i tako ukinuti oko 100 radnih mjesta.

Belgijski lanac supermarketa objavio je da mu je u četvrtom kvartalu 2011. prihod porastao za sedam odsto, na 5,64 milijarde eura.

"U cijeloj 2011. godini smo imali rast prihoda, ali smo razočarani prihodom u SAD i Belgiji u četvrtom kvartalu", istakao je u saopštenju direktor "Delez grupe" Pjer-Olivije Bekers.

Slobodni smo komentirati da tako loš pazar kupaca „preko bare” i u domicilnoj Belgiji plaćaju radnici na Balkanu koji ne bilježe pad prodaje već naprotiv. Da nije tužno bilo bi smiješno.


Pjer Olivije Bekers

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face