Nova investicija u RMU "Kakanj" vrijedna 4,2 miliona KM

 Na površinskom kopu "Vrtlište" Rudnika mrkog uglja "Kakanj" danas će biti pušten u rad elektro-hidraulični bager vrijedan 4,2 miliona KM.
Nova investicija Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH (JP EPBiH), omogućit će Rudniku "Kakanj" povećavanje utovarnih kapaciteta na površinskoj eksploataciji uglja, što će doprinijeti povećavanju produktivnosti i efektivnijem usklađivanju tehnološke linije na utovaru uglja i otkrivke (stijenske mase).Elektro-hidraulični bager, s utovarnom kašikom kapaciteta 10 m3 i minimalne snage od 600 kW, u potpunosti zadovoljava sadašnje ali i buduće potrebe rudnika, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Nabavka elektro-hidrauličnog bagera za potrebe RMU "Kakanj" nastavak je kontinuiranog procesa dokapitalizacije, putem koje JP Elektroprivreda BiH u RMU "Kakanj" planira investirati 66,9 miliona KM.

Putem dokapitalizacije rudnika koji su u sastavu Koncerna EPBiH, JP EPBiH će u rudnike investirati ukupno 204 miliona KM.

JP EPBiH će konkretnom finansijskom potporom nastaviti s modernizacijom rudnika što podrazumijeva i poboljšanje uvjeta rada i standarda rudara.

Puštanju u rad elektro-hidrauličnog bagera prisustvovat će, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica, članovi Uprave JP EPBiH i Rudnika mrkog uglja "Kakanj", navodi se u saopćenju.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face