Uskoro javni poziv: Kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju najstarije aleje u BiH

 Općina Ilidža nakon što je od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH dobila 60.000 KM za "Izradu projektno-tehničke dokumentacije za hortikulturno uređenje vodozaštitne zone i aktivnosti na sanaciji i obnovi postojećih aleja, te projekat nove Aleje Ilidža-Vrelo Bosne" u narednih 15 dana će raspisati javni poziv za izbor projektanta, potvrdio je za ekapija.ba Mirsad Čaušević, pomoćnik načelnika za investicije i razvoj u Općini Ilidža. 

Općina će kako kaže Čaušević u ovom projektu pored sredstava Fonda učestvovati sa 20.000 KM, a projektnom dokumentacijom će biti obuhvaćeno proširenje postojeće aleje lijevo i desno, formiranje staza i sanacija iste.

"Ovdje će naravno svoje mišljenje dati stručnjaci za hortikulturu i šumarstvo, a vodit će se računa da sve bude prilagođeno zaštiti životne sredine. Također, planirano je da se sade i nova stabla, međutim još uvijek je teško bilo šta reći dok se ne krene sa izradom idejnog koncepta i dok struka ne kaže svoje", kaže Čaušević.

Inače, atraktivno šetalište, kako ga neki zovu zeleni "tunel", jedinstvena turistička atrakcija i spomenik prirode od banjsko - turističkog naselja Ilidža do Vrela Bosne, zasađeno je stablima platana i kestena u dužini od 3,5 km i predstavlja najljepši drvored u BiH. Čine ga 726 stabala javorolisnog platana, sađenih u dva reda davne 1892. godine, te desetine stabala divljeg kestena koji su sađeni 1888. godine. 

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face