Otvaranje Mepas Malla 13. aprila: U Mostaru izgradjen shopping centar vrijedan 100 miliona KM

 Najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini, Mepas Mall u Mostaru u čiju je izgradnju uloženo 100 miliona maraka, bit će otvoren 13. aprila.

Jedinstveni poslovno-trgovački centar izgrađen je na atraktivnoj lokaciji u centru Mostara, gdje se nekada nalazila Stara bolnica. Investitor ovog projekat je hercegovački poduzetnik Mirko Grbešić, vlasnik kompanija Mepas i Brodomerkur iz Širokog Brijega te kupac nekoliko velikih kompanija u Hrvatskoj (Saponia, Koestlin, Kandit).

Shopping centar, koji se prostire na ukupno 99.408 metara kvadratnih bruto površine, posjetiocima će ponuditi brojne trgovačke, zabavne i poslovne sadržaje.

U objektu se nalaze tri podzemne etaže garaže sa 605 parking mjesta. Sedam je nadzemnim etaža, dvije etaže hotela, sa šest panoramskih dizala.

Kupce će obradovati otvaranje ukupno 90 trgovina svjetski poznatih brendova, među kojima su i poznata marke gardarobe Zara, Pull&Bear, Bershka i Stradivarius koji prvi put dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

U Mepas Mallu svoja vrata otvara i CineStar, vodeći kino prikazivač u regiji, koji će u pet kino dvorana omogućiti prikazivanje svjetskih blockbustera i filmske hitove u 3D tehnologiji.

U objektu će se nalaziti prvi McDonald's resoran u Mostaru, poslovno uredski prostori, sala za kuglanje, kongresna dvorana, moderan hotel, wellness, fitness i zatvoreni bazen.

Glavni izvođač radova na objektu koji je izgrađen je u skladu sa dogovorenom dinamikom je širokobriješka kompanija A3, za nadzor je bila zadužena Cadoro-Ing d.o.o. iz Mostara, a saradnja je sklopljena i sa Zane BH d.o.o. za poslovanje nekretninama iz Sarajeva.

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face