Delez zatvara prodavnice (TEMPO i MAXI) u BiH

 Banjalučka kompanija "Delhaize BH" najavila je da će "optimizovati" svoju maloprodajnu mrežu u BiH zatvaranjem četiri "Tempo" centra, otvaranjem osam i rebrendiranjem određenog broja postojećih prodavnica, te promjenama formata "Tempo Expressa".

Zatvaranje hipermarketa "Tempo" u Prijedoru, Brodu, Bijeljini i Brčko distriktu će biti dio globalnog reza belgijske grupacije "Delhaize", koji dolazi zbog neočekivano slabijih finansijskih rezultata u zadnjem kvartalu prošle godine.

Belgijska grupacija saopštila je da će u SAD zatvoriti 113 marketa i ukinuti oko 5.000 radnih mjesta, dok će u BiH, Srbiji i Bugarskoj zatvoriti 20 prodavnica i smanjiti broj zaposlenih za 100.

Vladimir Đilas, direktor firme "Delhaize BH", naglasak je dao na otvaranje i rebrendiranje prodavnica, navodeći da će se to odvijati postepeno tokom godine, dok će se promjena formata "Tempo Express" odvijati na dva načina.

"'Tempo Express' u Klašnicama će biti prebačen u format 'Maxi' proširenjem asortimana, izmjenom izgleda prodavnice i načina izlaganja robe, dok će 'Tempo Express' u Trebinju biti stavljen u funkciju magacina koji će podmirivati potrebe maloprodajne mreže u Hercegovini" , kazao je Đilas.

On je istakao da prebacivanje "Tempo Expressa" u format "Maxi" neće imati nikakve posljedice po zaposlene, dok će radnicima u "Tempo" centrima koji se zatvaraju, kako je kazao, biti ponuđena najbolja moguća opcija, uz poštovanje svih zakonskih odredaba.

David Vander Skure, direktor "Delhaize" grupacije za Srbiju, Crnu Goru i BiH, povodom novonastalih okolnosti rekao je da nove odluke, koje će imati veliki uticaj na zaposlene, potrošače i lokalne zajednice, nije bilo lako donijeti, da će one doprinijeti učvršćivanju poslovanja i prisustva na tržištu.

"Zatvaranje neprofitnih i otvaranje novih prodavnica kompaniji će donijeti uštede koje `Delhaize BH` planira da reinvestira na bh. tržištu, od čega će najveću koristi imati potrošači", rekao je Vander Skure.

On je objasnio da je optimizacija stalan proces koji se odvija na nivou cijele grupacije u cilju obezbjeđivanja rasta, efikasnosti i održivosti poslovanja.

"Delhaize" je krajem jula prošle godine kupila srbijansku kompaniju "Delta Maxi" za 932,5 miliona evra.

Belgijski lanac objavio je da mu je u četvrtom kvartalu 2011. prihod porastao za sedam odsto, na 5,64 milijarde eura. Rast prihoda, bez preuzimanja srpskog lanca "Delta Maxi", iznosio je 1,5 odsto. Analitičari su prognozirali da će prihod porasti na 5,68 milijardi eura.

"Delhaize" navodi da mu je prodaja u SAD u posljednja tri mjeseca prošle godine pala za 0,4 odsto zbog inflacije i slabog povjerenja potrošača. U belgijskim objektima zabilježen je pad prodaje od 1,5 odsto.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face