RS: Gorivo poskupljuje, nadlezni tvrde da je najjeftinije u regionu

 Cijene nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini najniže su u odnosu na zemlje regiona, dok su u Republici Srpskoj (RS) niže od cijena goriva u Federaciji BiH, konstatirano je danas na sastanku predstavnika Ministarstva trgovine i turizma RS-a i vlasnika benzinskih pumpnih stanica u ovom entitetu. 

Rečeno je i da su cijene nafte i naftnih derivata u RS-u najniže u Semberiji, banjalučkoj i prijedorskoj regiji, a najviše u sarajevskoj regiji i Hercegovini, saopćeno je iz resornog entitetskog ministarstva.

Treba reći da je benzin na pumpama u RS-u od danas skuplji za tri do četiri feninga po litru, dok je dizel pojefitinio za tri do pet feninga.

Za litar benzina treba platiti od 2,58 do 2,65 KM, dok će se dizel prodavati po cijeni od 2,35 do 2,45 KM.

To je sedmo poskupljenje naftnih derivata u RS-u u ovoj godini.

Također, na sastnaku u resornom ministarstvu razgovarano je i o mogućnostima pojačanog kontroliranja kvaliteta i potrošnje lož-ulja i drugih naftnih derivata u RS-u te je zaključeno da je potrebno pojačati rad kontrolnih organa kada je riječ o prometu lož-ulja, kao i točenja naftnih derivata po kvalitetu i kvanitetu na pumpama u RS-u.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Optima grupe, Nestro petrola, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Inspektorata RS-a i Jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala RS-a.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face