HP donosi agilnost bez kompromisa s HP Converged Cloud

Novi portfelj donosi izbor, povjerenje i dosljednost
za hibridna okruženja 

PALO ALTO, Calif., April 12, 2012 – HP je danas objavio HP Converged Cloud, prvi industrijski hibrid za pristup i isporuku portfolia, na temelju zajedničke arhitekture, koji se proteže od IT-a do javnih i privatnih Clouda.

Projektiran za poduzeća, HP Converged Cloud proširuje moć Clouda preko infrastrukture, aplikacija i informacija kako bi osigurao:

  • Izbor – kroz otvoreni, standardno-orijentirani pristup koji podržava više operativnih sistema i razvojnih okruženja, kao i heterogene infrastrukture i održivi partnerski ekosustav.
  • Povjerenje - kroz upravljanje i sigurnost nudi informacije, aplikacije i infrastrukturu.
  • Dosljednost – putem jedne zajedničke arhitekture..

HP Converged Cloud povezuje HP Converged Infrastructure, HP Converged Management and Security, Converged Information i čvrstu OpenStack™ tehnologiju.

“Konvergencija cloud computinga i mobilne povezivosti mijenja način na koji su izgrađene infrastrukture, aplikacije se razvijaju i isporučuju se informacije", rekao je Bill Veghte, glavni direktor strategije i izvršni potpredsjednik, Software, HP. "HP Converged Cloud omogućuje poduzećima da se uključe u spoj javnog i privatnog Cloud uslužioca s njihovim postojećim IT-em, da stvore hibridno okruženje koje se brzo prilagođava njihovim promjenjivim zahtjevima."

Novo istraživanje ukazuje na potrebu za novim pristupom

Istraživanje koje je naručio HP(1) otkriva da su organizacije došle do značajnih pomaka u načinu isporuke usluga. Također ističe da Cloud sve nabavlja bez odobrenja IT odjela.

Istraživanje pokazuje da gotovo jedan od dva poduzeća ima neodobrena cloud rješenja, a 18 posto je izjavilo kako su bili nesigurni. Uz predviđenu uporabu privatnih i javnih Clouda dupliranja modela 2020, uspješne organizacije će morati pronaći način da prihvaćaju ova rješenja bez dodatnih složenosti i rizika u svojim sredinama.

Novi HP Converged Cloud portfelj nudi

HP Javni Cloud za sljedeće generacije web aplikacija – HP Cloud Services će dostaviti svoju inicijalnu ponudu, HP javnu infrastrukturu kao uslugu, počevši 10. maja. Ponuda daje na zahtjev virtualne mašine, skalabilan online kapacitet za pohranu i ubrzanu isporuku spremljenih sadržaja krajnjim korisnicima. Kao rezultat toga, programeri su u mogućnosti implementirati usluge u roku od nekoliko minuta i plaćaju samo za resurse koje koriste. Također, 10. maja, HP Cloud Services će uvesti dvije dodatne Infrastrukture koje nude usluge: relacijske baze podataka za MySQL i uslugu za pohranu koji podržava kretanje podataka iz jedne u drugu instancu.

Upravljanje isporukama hibridnih okruženja – HP-ova nova Cloud Maps proširuje HP-ova integrirana, otvorena rješenja pružajući pripremljene predloške aplikacija koji stvaraju prilagođeni katalog aplikacija spremnih za tipke za raspoređivanje. Zajedno s CloudSystem HP, HP Cloud Karte može smanjiti vrijeme za stvaranje nove cloud usluge za poslovne aplikacije od mjeseca do nekoliko minuta.

Da bi se pomoglo u testiranju tih aplikacija, HP je najavio i uslugu HP Service Virtualization 2.0. Ovaj softver omogućuje klijentima testiranje kvalitete i performansi predloška Clouda ili mobilne aplikacije bez ometanja proizvodnih sistema. To se postiže nudeći pristup ograničenih usluga u simulirane, virtualizirane okoline.

Za rješavanje uskih grla, HP je predstavio HP Virtual Application Networks. mreže. Rješenje ubrzava primjenu aplikacija, automatizira upravljanje i osigurava razinu mreže preko HP FlexNetwork architecture.

Da bi klijenti dobili najviše iz tih mreža, HP pokreće dvije nove mrežne usluge. HP Virtual Network Protection Service Zaštitu usluga koja iskorištava najbolje osnovu za sigurnost upravljanja virtualizacije mreže, koja pomaže ublažiti zajedničke prijetnje . HP Network Cloud Optimization Service pomaže klijentima unaprijediti svoju mrežu za poboljšanje Cloud-based pružanja usluga i do 93 posto u usporedbi s tradicionalnim tehnikama download-a.(2)

Za klijente koji ne žele da upravljaju svojim clouds-ima, HP je najavio nove HP Enterprise Cloud Services koje osiguravaju ponudu za privatne Clouds, kontinuitet usluga i jedinstvenih komunikacija. Klijenti mogu iskoristiti on-demand upotrebu modela za uštede na drugim strateškim projektima.

Osim vodstva, HP ima bogato iskustvo u cloud computingu. HP je najavio da je njegov privatni cloud donio prekretnicu u obradi podataka , proširujući svoje vodstvo kao najveći svjetski privatni Cloud. Privatni Cloud, ojačan sa Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL), sada upravlja s više od 50 petabajta web sadržaja, video, e-mail i multimedijskih podataka na 6.500 servera u 14 centara podataka diljem svijeta.

Kako bi dodatno proširio portfelj, HP je također najavio nove HP Engineering Cloud Transformation Services koje pomažu razvoju proizvoda i inženjersko dizajnerski timovi su sa punim povjerenjem prihvatili Cloud kako bi se poboljšala produktivnost i brzo donijeli novi proizvodi na tržište. Osim toga, novi Cloud Security Alliance training courses daju klijentima znanje kako bi izbjegli potencijalne sigurnosne implikacije Cloud rješenja.

Više informacija o HP-ovom novom Cloud rješenju i uslugama dostupno na www.hp.com/go/convergedcloud2012.

O HP-u

HP kreira nove tehnološke mogućnosti i ostavlja koristan, značajan trag u društvu, biznisu i upravama. Najveća svjetska tehnološka kompanija, HP, sa portfoliom koji obuhvata štampu-print, personalne računare, software, uslužne i IT infrastrukture u konvergenciji cloud-a i umreživosti, nastupa sveobuhvatno, stvarajući jedinstveno i aktuelno iskustvo u svijetu konekcije.

Više informacija o HP-u (NYSE: HPQ) potražite na http://www.hp.com 

May 22, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Redmi Note 8

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baXiaomi Redmi Note 8 dolazi u različitim bojama. Meni omiljena na ovom uređaju je definitivno kristalno zelena, daje telefonu neki „cool – šmekerski“ izgled.
Xiaomi Redmi Note 8 pokreće Qualcomm SOM665 Snapdragon 665 Octa-core procesor.
Uređaj radi na Android 9.0 (Pie) + MIUI 10. Imamo IPS LCD zaslon rezolucije 1080 x 2340 piksela.

May 22, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy Xcover 4S

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baRazmišljao sam neki dan šta bi bilo kada bih se ja počeo baviti nekim sportom?! Ali ne bilo kojim, nekim ekstremnim. I tad mi padne na pamet, kakav bih telefon ponio sa sobom, a da može izdržati teške terene!?
Dok tako razmišljam, padne mi na pamet Samsungovo telefon, ali ne bilo koji, nego Galaxy Xcover 4S.

May 22, 2020

RECENZIJA: Sony Xperia XZ3

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baJeste li znali da je XZ3 prvi Sony-ev pametni telefon sa OLED zaslonom? Niste?! Sad znate 
Predstavljen je u tri boje: - crna, zelena (forest green) i bijela (silver white).

May 21, 2020

RECENZIJA: Honor 9x

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baPrvo primjetno je odsustvo ureza na povećem ekranu. Moram reći da me izgled fascinira, Honor 9X na prvi pogled stvarno ima dobar dizajn. Ekran koji ne sadrži „urez“ odnosno tipični pad na vrhu ekrana, daje vam osjećaj FULL ekrana, kao da u ruci držite samo ekran. Za ovakav budžet friendly uređaj pozitivno sam iznenađen. Svaka čast Honor. Ekran nudi omjer između zaslona i tijela čak od 91%.
Na prvi pogled ne možete ni pomisliti da je ovaj uređaj spada među „pristupačne“ . Način izrade vam u fokus samo stavlja ekran. Još jednom Honor – čestitam na dizajnu.

May 21, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A51

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUređaj koji potpada u Samsungov „midle-range“ koš?
Za sve ljubitelje Samsung uređaja koji nisu u mogućnosti ili jednostavno ne žele izdvojiti veliku sumu novca za „vladajuću“ seriju Galaxy S, tu je Samsung Galaxy A 51.

face