Kupujmo domaće kod Slovenca!

U Mercator Centru snimljen TV spot za kampanju "Kupujmo domaće"

U okviru priprema za kampanju, o kupovini domaćih proizvoda i podršci domaće proizvodnje, koju od maja mjeseca pokreće Vlada Federacije i ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, snimljen je TV spot u Mercator Centru u Sarajevu.

Cilj kampanje je razvijanje svijesti kod bh. građana da kupuju domaće proizvode i na taj način pomažu očuvanje postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, utiču na sprečavanje pada ukupnog standarda i doprinesu razvoju domaće ekonomije. Pažnju kupaca privukao je glavni akter ovog događaja, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović u ulozi trgovca.

Ne možemo, a da ne prokomentarišemo da je ovakva glupost moguća samo u našoj državi i, vjerovatno, nigdje drugdje na svijetu. Zamislite kampanju: “Nakup Domače kaj je pomagalo našo državo” za koji bi istovjetno Ministarstvo u Sloveniji odabralo Baščaršiju kao mjesto snimanja. Zar u cijeloj Federaciji BiH nema niti jedan domaći granap, ako već nema tržnih centara? Prije nekoliko dana je objavljena vijest da trgovinski lanac Amko u svom asortimanu nudi preko 70% domaćih proizvoda. Zar je to bio loš izbor mjesta za snimanje spota?

Dakle, zaista smo prvaci svijeta u demotivaciji svojih građana i rasprodaji svega u svojoj državi, a sada neki rasprodaju i naš ponos te zdrav razum. Baš nas interesira šta prevarene štediše Ljubljanske Banke misle o ovom potezu federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva?

May 22, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Redmi Note 8

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baXiaomi Redmi Note 8 dolazi u različitim bojama. Meni omiljena na ovom uređaju je definitivno kristalno zelena, daje telefonu neki „cool – šmekerski“ izgled.
Xiaomi Redmi Note 8 pokreće Qualcomm SOM665 Snapdragon 665 Octa-core procesor.
Uređaj radi na Android 9.0 (Pie) + MIUI 10. Imamo IPS LCD zaslon rezolucije 1080 x 2340 piksela.

May 22, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy Xcover 4S

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baRazmišljao sam neki dan šta bi bilo kada bih se ja počeo baviti nekim sportom?! Ali ne bilo kojim, nekim ekstremnim. I tad mi padne na pamet, kakav bih telefon ponio sa sobom, a da može izdržati teške terene!?
Dok tako razmišljam, padne mi na pamet Samsungovo telefon, ali ne bilo koji, nego Galaxy Xcover 4S.

May 22, 2020

RECENZIJA: Sony Xperia XZ3

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baJeste li znali da je XZ3 prvi Sony-ev pametni telefon sa OLED zaslonom? Niste?! Sad znate 
Predstavljen je u tri boje: - crna, zelena (forest green) i bijela (silver white).

May 21, 2020

RECENZIJA: Honor 9x

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baPrvo primjetno je odsustvo ureza na povećem ekranu. Moram reći da me izgled fascinira, Honor 9X na prvi pogled stvarno ima dobar dizajn. Ekran koji ne sadrži „urez“ odnosno tipični pad na vrhu ekrana, daje vam osjećaj FULL ekrana, kao da u ruci držite samo ekran. Za ovakav budžet friendly uređaj pozitivno sam iznenađen. Svaka čast Honor. Ekran nudi omjer između zaslona i tijela čak od 91%.
Na prvi pogled ne možete ni pomisliti da je ovaj uređaj spada među „pristupačne“ . Način izrade vam u fokus samo stavlja ekran. Još jednom Honor – čestitam na dizajnu.

May 21, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A51

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUređaj koji potpada u Samsungov „midle-range“ koš?
Za sve ljubitelje Samsung uređaja koji nisu u mogućnosti ili jednostavno ne žele izdvojiti veliku sumu novca za „vladajuću“ seriju Galaxy S, tu je Samsung Galaxy A 51.

face