BiH na turističkoj listi zastrašujućih zemalja za posjetiti

 Internet stranica Askmen.com napravio je listu deset zastrašujućih zemalja koje turisti moraju posjetiti. Na drugom mjestu nalazi se Bosna i Hercegovina. Kako piše Askmen.com, turisti još uvijek u glavi imaju slike razrušene Bosne i Hercegovine koje su obišle svijet prije dvadesetak godina i, na osnovu toga, prave cjelokupnu sliku naše zemlje.

Danas se još uvijek mogu vidjeti i osjetiti duhovi prošlosti u toj zemlji, piše navedena internet stranica. Bosna i Hercegovina, navode, oblikovana je ratom. U opisu turističke ponude BiH spominju i nacionalni park Kozara koji je pogodan za biciklizam, planinarenje i lov.

I danas ulice glavnog grada Sarajeva nose ožiljke iz proteklog rata. Na kraju krajeva, tu je počeo i Prvi svjetski rat. Rezultat svega je nevjerovatna historija i odlična kuhinja, jedna od najboljih istočno od Italije, navode na Askmen.com.

Ispred naše zemlje, na prvom mjestu, nalazi se Burma. Treća je Armenija, nakon koje slijede Uganda, Kolumbija, Indonezija, Iran, Pakistan, Kuba i Etiopija.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face