Milkos dogovorio izvoz proizvoda za njemacke lance Lidl i Kaufland

 

Uspjeh domaće kompanije - Početkom ovog mjeseca sarajevska Mljekara "Milkos" je imala dva audita upravljanja kvalitetom u proizvodnji i proizvodima od strane predstavnika velikih njemačkih trgovačkih lanaca LIDL i Kaufland.

Ispred Lidl-a audit je vodio Dr. Jan Schepers sa Instituta "Dr. Erdmann" iz Rheda-Wiedenbrucka, a audit Kauflanda je provela Melita Banek iz "TÜV Croatia" d.o.o. iz Zagreba.

Naime, kompanija "Milkos" je u prva četiri mjeseca ove godine imala 40% veći izvoz u odnosu na isti period prošle godine, a u pravcu tog povećanja dogovorena je proizvodnja i izvoz mliječnih proizvoda za ova dva njemačka lanca koja imaju svoje trgovine u Hrvatskoj.


Tako "Lidl" u Hrvatskoj ima 77 prodajnih objekata, a Kaufland 27. Obzirom da ovi lanci izuzetno polažu na kvalitet proizvoda koji se nalaze na njihovim policama, a koji moraju biti u potpunosti usaglašeni sa zahtjevima EU kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda, angažovali su navedene institucije i stručnjake, da potvrde upravljanje kvalitetom, kao i kvalitet proizvodnje i proizvoda Milkosa, isitiču iz ove kompanije.

Navedene da su auditi uspješno realizovani te da su auditori iskazali zadovoljstvo upravljanjem kvalitete, proizvodnim procesima i samim proizvodima Milkosa, tako da se mlijeko i ostali mliječni proizvodi Milkosa već nalaze na policama ovih renomiranih lanaca u Hrvatskoj.

"Ovo je samo još jedan dokaz da su domaće mljekare kvalitetom svojih proizvoda u potpunosti usaglašene sa zahtjevima EU, i da je jedina prepreka izvozu mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH na tržište zemalja Evropske Unije, na strani države", navode iz ove kompanije.

Ističu da se ovaj nedostatak odnosi na nepostojanje certificirane laboratorije za animalne proizvode, čiji bi cerifikati omogućili otvaranje najvećeg mogućeg izvoznog tržišta za poljoprivrednike i proizvođače iz BIH.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face