Violeta pokreće novu fabriku za proizvodnju preparata za njegu tijela

Novi uspjeh giganta iz Gruda

Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija Violeta iz Gruda prije nekoliko dana počela je pripremne radove za izgradnju nove fabrike u ovom gradu u Hercegovini.

Kako je za Oslobođenje kazao direktor Violete Petar Ćorluka, u novu fabriku biće uloženo oko 20 miliona KM, a posao će u novom postrojenju dobiti više od 50 ljudi.

Ćorluka je pojasnio da će se u novoj fabrici proizvoditi higijenski proizvodi za njegu tijela.

“Još nismo usaglasili asortiman proizvoda, ali ono što je sada jasno, jeste to da Violeta, otvaranjem nove fabrike, ulazi u proizvodnju šampona, tečnih sapuna, deterdženata i drugih proizvoda za njegu”, rekao je Ćorluka.

Nova fabrika, dodaje Ćorluka, proizvodiće preparate namijenjene za njegu djece i odraslih. Iako je svjestan da je konkurencija u tom segmentu izuzetno jaka te da su na našem tržištu, kao i na svim dru gim tržištima u Evropi i svijetu, prisutni globalni brendovi poput onih u portfoliju Unilevera, Ćorluka nije zabrinut zbog toga jer vjeruje da njegova kompanija ima dovoljno iskustva i snage da se probije na tržištu.

Projekat koji se već dugo najavljuje, ali zbog određenih problema i zastoja još nije realiziran, jeste fabrika papirne galanterije u Livnu koju je Violeta namjeravala graditi.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Mi Mix 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baXiaomi je kompanija koju kad spomenete sagovorniku u većini slučajeva ih asocira na brend koji prodaje budžet mobilne uređaje, što zaista nije tako. Xiaomi je kompanija koja je sposobna da napravi premium uređaje i lansira ih na tržište po razumnoj cijeni. Mi Mix je takav telefon koji zadovoljava sve standarde dobrog uređaja. On neće biti najprodavaniji telefon u zemlji, ali Xiaomi to i ne želi postići, Xiaomijev cilj jeste da napravi dobre telefone u madi da ćete ih kupiti.

face