Violeta pokreće novu fabriku za proizvodnju preparata za njegu tijela

Novi uspjeh giganta iz Gruda

Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija Violeta iz Gruda prije nekoliko dana počela je pripremne radove za izgradnju nove fabrike u ovom gradu u Hercegovini.

Kako je za Oslobođenje kazao direktor Violete Petar Ćorluka, u novu fabriku biće uloženo oko 20 miliona KM, a posao će u novom postrojenju dobiti više od 50 ljudi.

Ćorluka je pojasnio da će se u novoj fabrici proizvoditi higijenski proizvodi za njegu tijela.

“Još nismo usaglasili asortiman proizvoda, ali ono što je sada jasno, jeste to da Violeta, otvaranjem nove fabrike, ulazi u proizvodnju šampona, tečnih sapuna, deterdženata i drugih proizvoda za njegu”, rekao je Ćorluka.

Nova fabrika, dodaje Ćorluka, proizvodiće preparate namijenjene za njegu djece i odraslih. Iako je svjestan da je konkurencija u tom segmentu izuzetno jaka te da su na našem tržištu, kao i na svim dru gim tržištima u Evropi i svijetu, prisutni globalni brendovi poput onih u portfoliju Unilevera, Ćorluka nije zabrinut zbog toga jer vjeruje da njegova kompanija ima dovoljno iskustva i snage da se probije na tržištu.

Projekat koji se već dugo najavljuje, ali zbog određenih problema i zastoja još nije realiziran, jeste fabrika papirne galanterije u Livnu koju je Violeta namjeravala graditi.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face