Kako zaštititi kućne biljke od umiranja

Kućne biljke bi trebale napredovati i biti zdrave, a ne sparušiti se i umrijeti. Ako su vaše biljke sparušene i umiru, ovdje su neki savjeti koje valja zapamtiti. Pročitajte i slijedite upute za njegu. Većina biljaka dolazi s oznakom u prilogu koji sadrži osnovne upute o tome kako da se brinete za tu biljku.

 Istražite još malo više. Možete naći više uputa i savjeta na internetu, online, u temeljitim informacijama o brizi za biljke te njihovom čuvanju. Isto možete naći i u priručniku ako vam je pri ruci ili posjetom u lokalne knjižnice gdje zaista možete naći svašta.

Budite oprezni da ne zalijevate vaše biljke previše ili premalo. To su najčešći razlozi zašto biljke umiru.

Zalijevajte i dohranjujte vaše biljke u skladu s njihovim potrebama. Koristite zemlju, biljne dohrane i gnojiva koji odgovaraju vašim biljkama.

Provjerite imaju li vaše biljke odgovarajuće osvjetljenje. Različite biljke imaju različite potrebe rasvjete. Većina biljaka koje ćete kupiti dolaze sa uputama u kakvim svjetlosnim uvjetima najbolje uspjevaju.

Presadite vaše biljke kad je potrebno. Kako će vaše biljke rasti, tako ćete ih morati presaditi i ubaciti u veće posude. Slijedite ponovno smjernice presađivanja za svoje biljke.

Držite biljke dalje od kućnih ljubimaca. Vaši razigrani kućni ljubimci mogu naštetiti biljkama kao i sebi s obzirom da su neke biljke otrovne za kućne ljubimce.

Potražite stručnu pomoć kada je to potrebno. Ponekad, usprkos svim vašim istraživanjima i brizi, vaše biljke još uvijek ne napreduju željenom brzinom. Možda znate nekoga tko voli bilje te ima iskustvo i znanje da vam pomogne ili potražite savjet vašeg lokalnog cvjećara.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face