10 savjeta za uređenje Vašega doma

Savjeti za uređenje doma koji će Vaš dom pretvoriti u prekrasno uređen interijer. Ovih 10 savjeta može promijeniti, transformirati svaki životni prostor.

Neki domovi (kuće, stanovi) izgledaju kao da su istrgnuti sa stranica nekog časopisa za uređenje interijera. Prostorije, sobe izgledaju povezano sa bojama, dizajnom i proporcijama odnosno rasporedom. Može li Vas dom postati lijep kao na fotografiji nekog časopisa?

Ovih 10 savjeta pomoći će Vam na putu pri pri uređenju interijera Vašeg doma. Uredite prostorije na način da izgledaju prostranije i povezanije dizajnom. Upotrijebite svjetlo kako bi poboljšali atmosferu odnosno raspoloženje. Pročitajte i uživajte primjenjujući ove savjete pri uređenju interijera Vašeg doma

1. Izaberite pažljivo paletu boja. Kada birate boju za podloge podova, zidova, okvira prozora i velike komade namještaja - razmišljajte dugoročno. Drugim riječima, izaberite boje koje neće izaći "iz mode" za par godina i one koje Vam neće skoro dosaditi. Razmislite o bojama, neutralni i zemljani tonovi su sigurni i mogu se miješati sa svijetlim i prigušenim bojama. Tonovi poput bijele, bež, zlatne, smeđe, žućkasto-smeđe omiljeni su u modi i izdržavaju test vremena. Mijenjanje velikih stvari (podova, sofa, kauča, zidova i prozora) je poprilično skupa avantura, stoga bi trebali izabrati boje koje će ostati u trendu i za par godina.

2. Slojevitost će prostoriji dati toplinu. Ako je soba, prostorija hladna, dodavanje slojeva može povećati toplinu. Npr. dodajte tepih (sag) i dodatke koji imaju teksturu; Vaša soba odmah će postati toplija. Možete se i poslužiti lijepim razmještajem ili životopisnim podmetačima za čaše na stolu.

3. Pametno se poslužite svjetlima. Svjetlo (lampe, lusteri) bi trebali biti postavljeni tako da tvor trokut, stoga ovo imajte na umu kada ćete postavljati lampe. Također se sjetite da osvjetljenje lampom stvara više topline od osvjetljenja lusterom. Sjene lampi koji su blago žućkastosmeđe ili bacaju žuti sjaj, izvrstan su način kako bi dodali raspoloženje i sofisticiranost prostoru.

4. Odmaknite kauč, sofu od zida. Kauči imaju atraktivnu pozadinu (stražnji dio) a i izgleda prekrasno kada je stolić za kavu smješten pored kauča. Eksperimentirajte u domu, pomičite kauče i sofe kako biste stvorili dekorirani izgled. Postavite 2 kauča u u V položaj,odnosno formaciju sa stolovima pored njih. Možete ih postaviti tako da su postavljeni paralelno jedan na drugog. Postavite i tepih, sag ispod kauča kako biste definirali prostor za razgovore.

5. Zbirke ( ploča, knjiga, figurica) postavite zajedno odnosno na isto mjesto. Ako skupljate, lutke ili knjige nađite im isto mjesto u stanu. Privlačiti će pažnju i izgledati će više umjetnički zanimljive ako su zajedno postavljene, radije nego da ih razdvojite i razmjestite po cijelom domu. Npr. ako imate police za knjige uokolo kamina, to bi bilo dobro mjesto za specijalizirane zbirke statua ili atraktivnih lutaka.

6. Postavite i element iznenađenja. Prostorija dobiju život kada je čvrsta odluka donesena. Ako je soba, prostorija suvremena, označite ih a masnim antikvitetom. Postavite kip životinje ispod velikog piana kako biste dodali element iznenađenja.

7. Rubovi. Čak jedan komad namještaja, recimo specijalna stolica ili stol mogu dati čar prostoriji ako su postavljeni pod kutem. Zamislite sobu gdje su stolovi, kaučevi postavljeni pravocrtno, a dio za Tv je nakošen.

8. Uzmite u obzir male lampe. Dodajte toplinu u blagovaonicu sa visokim, mršavim lampama sa svake strane. Takve lampe možete naći po rasprodajama u robnim kućama. Odabir lampi koje bacaju žute sjene dodati će smisao, toplinu i dobrodošlicu u blagovaonicu.

9. Umjetnine postavite na zidove u visini očiju. Uobičajena pogreška je postavljanje umjetnina previsoko na zidove. Objesite ih na visinu očiju (u nekim slučajevima malo više) , tako da komadi budu dio dekora prostorije, sobe. Ako imate grupirane umjetnine, postavite ih prvo na pod, eksperimentirajući sa razmještajem, prije no što ih objesite na zidove

10. Monotoni dekori izgledaju prostrano. Jeste li ikad ušli u dom u kojem su sobe prostrane i izgledaju kao pripadaju zajedno? Bijeli zidovi, bijeli kauč, bijeli stolići za kavu mogu izgledati očaravajuće, pogotovo ako su naglašene sa jastucima u bojama ili nekim drugim dodacima. Koristite zemljane tonove, kao recimo smeđu ili žućkastosmeđu.

Ove ideje omogućuju dobar početak za izgled uređenja Vašeg doma. Iznad svega, imajte na umu da je uređenje u Vašem osobnom stilu, a to će dodati posebnost svakom interijeru.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face