PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Amko Komerc: Puna podrška domaćim privrednicima

HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

Amko Komerc je među prvim bh. kompanijama, zajedno sa ostalih 19 domaćih firmi, koja je podržala kampanju podizanja svijesti bh. građana o domaćim proizvodima pod nazivom “Volimo BiH”.

Menadžer Odjela za odnose sa javnošću Amko Komerca Minela Džuho istakla je da njena kompanija daje punu podršku svim domaćim proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda na tržište BiH, posredstvom 77 maloprodajnih objekata ove firme.
“Ovakva kampanja koja se bavi promocijom domaće privrede sigurno je jedan od pokretača progresa i dobar vid podrške kada je u pitanju naša privreda”, kaže Džuho. “Promovisanje domaće ekonomije je zadatak svih struktura države, a i svijest građana je jako važna. Bosni i Hercegovini mogu pomoći najviše oni koji žive ovdje, moramo se okrenuti sebi i svojim kvalitetima i promjene će neminovno početi dolaziti.”

Menadžerica za odnose sa javnošću Amko Komerca navodi kako domaće kompanije imaju niz problema u poslovanju, a na prvom mjestu je neuređena i neusklađena zakonska regulativa iz oblasti trgovine kao i nedostatak podrške od strane države.

“Za uspješnu privredu bilo koje zemlje neophodna je podrška državnih organa”, naglašava Džuho. “Danas možemo vidjeti da i najrazvijenije zemlje, direktno utiču i interveniraju na tržištu i daju raznovrsne poticaje svojim privrednicima. Kod nas je gotovo nema nikako, posebno u proizvodnom sektoru. Zbog toga se moramo osloniti na privredne subjekte, udruženja i građansku svijest.

Prema njenim riječima na tržištu vlada nelojalna konkurencija jer dominiraju inostrani brendovi koji su uz pomoć svojih vlada jako dobro pozicionirani na bosanskohercegovačkom tržištu. “Zbog toga je ključni faktor za uspjeh domaće privrede upravo saradnja između domaćih lanca trgovine i domaćih proizvođača,” zaključila je Džuho.

AMKO I AKOVA ZAJEDNO

face