Pet namirnica za mladalacki izgled

 Koža, kosa i nokti mogu biti vanjski pokazatelji vašeg zdravlja i jasan odraz koje vam to hranjive tvari nedostaju u ishrani. Donosimo vam pet namirnica koje biste trebali redovno konzumirati, da bi zračili zdravljem i prirodnom ljepotom.

 1. Losos

Omega 3 masne kiseline doprinose zdravom razvoju kože glave i održavaju kožu podmazanom. Proteini pomažu u sprečavanju pojave nedostatka proteina koja može uticati na promjenu boje kose, laku lomljivost noktiju i suhoću kože.

2. Indijski orah

Bogat je cinkom, a njegovo konzumiranje će vam održati kosu sjajnom, spriječiće pojavu biljelih mrlja na noktima i pomoći će pri zarastanju akni ili krastica na koži.

3. Mahunarke

Grah, grašak, soja i druge mahunarke u velikoj količini sadrže biotin, kompleks masnih kiselina koji jača nokte i kosu.

4. Povrće tamnih listova

Kelj, špinat i blitva su samo neke od povrtlarskih kultura koje su bogate vitaminima A i C koji su potrebni organizmu da bi proizveo sebum, ulje koje se luči u folikulama kose.  Pored toga, konzumiranje povrća zelene boje tokom svakog obroka pomaže vašem tijelu da dobije više željeza koje je neophodan element za formiranje zdrave kose i sjajne kože.

5. Integralne žitarice

Počnite konzumirati hljeb koji je napravljen od integralnih žitarica ili heljde, kao i sve druge proizvode integralne vrste. Ove namirnice su prirodni izvor selena,  glavnog minerala koji čini  kožu zdravom i štiti je od raka. Pored toga, studije su dokazale da konzumiranje integralnih žitarica održava čistoću kože.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face