Najčešći mitovi o šamponima za kosu

 PRAVILNO njegovanje kose kreće od dobro izabranog šampona, no osim njegovih svojstava, važan je i način na koji ga koristiš. Donosimo popis najčešćih mitova vezanih uz šampone za kosu.

1. "Više šampona = čišća kosa"

Velika količina šampona za kosu ne označava čistu i zdravu kosu, već upravo suprotno, kosu bez sjaja i "začepljeno" vlasište. Za jedno pranje dovoljna je količina šampona koja odgovara kovanici od 5 kuna, sve više od toga je - previše.

2. "Često mijenjam šampone kako se moja kosa ne bi naviknula na njih"

Stručnjaci kažu kako je upravo ovo jedna od najčešćih zabluda vezanih uz njegu kose. Kosa nije "živa" pa se samim time ne može ni naviknuti na određene proizvode. Važno je pronaći preparate koji odgovaraju tvojim potrebama i tipu tvoje kose te ih zatim pravilno koristiti.

3. "Šamponi koji sadrže balzam jednako su učinkoviti kao i sam regenerator"

Premda ovakvi šamponi mogu uštedjeti tvoje vrijeme i zbilja su zgodni za kratka putovanja, ne mogu zamijeniti učinak koji na kosi ostavlja samostalni regenerator. Šampon i regenerator za kosu drugačiji su po svom sastavu, stoga i ne mogu dati najbolje od sebe kad se nalaze u jednom preparatu, upozoravaju znanstvenici.

4. "Svakodnevno pranje kose uništava vlasi"

Svakodnevno pranje kose ne može uništiti vlasi ukoliko se ne koriste agresivni preparati. Imaš li potrebu za svakodnevnim pranjem ili se baviš sportom koji to zahtjeva, važno je odabrati šampone koji ne maste kosu i ne djeluju agresivno na nju. Baby šamponi izvrstan su izbor, kao i lagani hidratantni šamponi.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face