Hrana protiv alergija

Ako vam je dosta kihanja i šmrcanja zbog alergija, provjerite prvo što vam je u tanjuru - priroda ima rješenje za sve

Hrana može, između ostalog, ublažiti simptome alergija na prirodan način, pa evo što trebate jesti:

Brokula, kupus i cvjetača - pripadaju porodici krstašica koje pomažu u odčepljivanju sinusa, a obiluju i vitaminom C koji se smatra čuvarom dobroga zdravlja. Kako se u samo 100 gramabrokule nalazi čak 90 miligrama vitamina C, vjerujemo da ne treba dalje objašnjavati.

Buča - hrana bogata vitaminom A trenutno vas rješava alergijskih problema, a buča je iznimno je fleksibilna namirnica koja se može pripremati na različite načine. Vrlo slične karakteristike imaju i mrkve.

Celer - bogat je vitaminom C, a uz to je odličan saveznik u borbi protiv alergija, snižava krvni tlak i smanjuje kronične bolove.

Češnjak i luk - bijeli i crveni luk bogat je izvor bioflavonida kvercetina koji djeluje kao prirodni antihistaminik, odnosno lijek za alergije.

Zeleno lisnato povrće - jedite sve, jer blitva, kelj, poriluk, špinat i zelena salata obilujufitonutrijentima, a posebice karotenoidima koji jačaju imunitet. Ne jedite samo namirnice, već iskoristite i vodu u kojoj su se kuhali kao temeljac u pripremi druge hrane te tako dodatno ojačajte svoj organizam pred sezonskim prehladama i alergijama.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face