Znate li koje namirnice uzrokuju akne?

 Da, ono što jedete može uzrokovati nepravilnosti na vašoj koži...

Očistite lice. Napravite piling. Namažete lice hidratantnom kremom. Spavate. Čini vam se kako radite sve što je u vašoj moći, kako bi vaša koža bila zdrava, a akne se i dalje pojavljuju? Hrana koju jedete može biti odgovorna za to.

Mlijeko
Tako je, mlijeko može pogoršati akne, i ne samo to, jer ono također može izazvati i nove. Studija na Sveučilištu Harvard pokazala je da postoji izravna veza zmeđu redovitog konzumiranja mlijeka i pojave akni. Ljudi koji su pili djelomično obrano mlijeko imali su najgore probleme s aknama. Osim toga, dokazano je da što je više mlijeko obrađivano, sadrži više hormona, koji uzrokuju nastanak akni.

Šećer
Svi volimo šećer i slastice koje ga sadrže u velikim količinama, ali on ne "voli" nas. Rafinirani šećeri uzrokuju nagli porast razine šećera u krvi, što uzrokuje naglo izlučivanje velike količine inzulina, koji potiče rast stanica oko pora kože i lučenje androgena, koji potiču stvaranje loja, a to sve uzrokuje nastanak akni. Nemojte očajavati, izaberite izvore prirodnog šećera, poput organski sušenih jabuka ili marelica.

Rafinirane namirnice
Pojedete li za ručak pizzu? Ili pojedete kolač kako biste izdržali cijelo popodne u uredu? Na ovaj način, također ćete si stvoriti probleme s vašom kožom, jer ove namirnice također će uzrokovati naglo povećanje razine šećera u krvi.

Čokolada
Čokolada će vam stvoriti probleme na isti način kao i šećer. Zato se obavezno prebacite na tamnu čokoladu, koja sadrži najmanje 70 posto kakaa, jer sadrži manje šećera, a više antioksidansa, koji smanjuju upalu i akne.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face