Doručak - Najvažniji obrok!

Zašto je doručak NAJVAŽNIJI OBROK U DANU?
Odgovor je jednostavan, zar ne? Dok spavate vaše tijelo ne prima hranu, što znači da postite oko 8 sati! Zato je doručak tako važan obrok. To je savršeno vrijeme da svom tijelu pružite potrebnu energiju, kako bi ga pripremili za dan koji je ispred vas

Doručak može poboljšati vašu usredotočenost te povećati radni učinak i pamćenje jer, ukoliko započnete dan gladni, vaše tijelo ostaje u stanju posta, što vam znatno otežava mogućnost koncentracije. Doručak osigurava unos važnih hranjivih sastojaka. Hrana koju konzumiramo za doručak obično uključuje kruh, žitarice, mlijeko i jogurt koji vašoj prehrani dodaju ugljikohidrate, kalcij i vlakna.

Mnogi ljudi misle da nemaju vremena za doručak, ali doručkovanje je navika koju vrijedi usvojiti. Ako preskočite doručak, vjerojatno nećete nadoknaditi dnevne potrebe za vitaminima i mineralima te ćete imati manje energije. Pet minuta vam je dovoljno kako bi pojeli jogurt, komad voća ili zdjelicu žitarica s mlijekom. Ako nemate vremena kod kuće, pokušajte doručkovati kad dođete na posao, fakultet ili u školu.

Ako to zaista nije moguće, sada već postoji veliki izbor napitaka i žitnih pločica koje možete konzumirati na putu, kako ne bi u potpunosti preskočili doručak. Preskakanje doručka se možda čini kao dobar način da smanjite unos kalorija, ali nakon spavanja jako je važno unijeti hranjive tvari u organizam. Ako uživate u žitaricama za doručak, nastojte konzumirati žitarice napravljene sa cjelovitim (integralnim) zrnom.

Žitne pahuljice su praktična mješavina žitarica koje se obično konzumiraju za doručak te se uglavnom sastoje od zobenih, pšeničnih i kukuruznih pahuljica, a ponekad su im dodani i orašasti plodovi, suho voće, med, začini ili čokolada. Najčešće se poslužuju s mlijekom, jogurtom ili voćnim sokom, ali mogu poslužiti i kao ravnopravna namirnica u vrhunskim kulinarskim kreacijama. Visok udio prehrambenih vlakana, bogatstvo vitamina, mala količina masti i složeni ugljikohidrati čine ih idealnim odabirom za doručak modernih, zaposlenih ljudi.

Zašto doručkovati?
Doručak je dobar za tijelo iz više razloga:

  •     budi metabolizam tijela i daje energiju tijelu i mozgu
  •     osigurava važne hranjive tvari i poboljšava kvalitetu prehrane
  •     pomaže pri održavanju optimalne tjelesne težine
  •     ima pozitivan utjecaj na kognitivnu učinkovitost
  •     promovira dobre prehrambene navike i osigurava kvalitetno vrijeme provedeno s obitelji

.

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face