PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Konzum nema snagu kao nekada, ali i dalje šikanira domaće proizvođače

Vlasnik trgovačkog lanca „Hoše komerc“ Izet Bozalija, koji je uz to i vlasnik brenda „Bony“ i „Merka“ kazao je za bh. novinsku agenciju Patria kako je primjetno da trgovački lanci u BiH, koji su u domaćem vlasništvu, sve bolje rade.

To direktno, kaže on, doprinosi snažnijem razvoju domaće privrede i stabilizaciji zemlje. Bozalija je rekao kako je, nakon zatvaranja trgovinskog lanca Mercator, veliki broj njihovih mušterija prešao u domaće trgovačke lance, a nisu se zadržali ni kod novog vlasnika Konzuma.

Lično nema problema sa Konzumom, ali veliki broj naših proizvođača to ima. Bh. proizvodi ne dobivaju adekvatna mjesta na njihovim izložbenim policama – kaž Bozalija za NAP i dodaje:

Ali, mislim da te stvari sada idu nabolje. Naši proizvođači će biti u sve boljem položaju. Konzum više nema promet koji je imao. On je mnogo manji. Prije svega, to je zbog jačanja Binga, ali i drugih domaćih trgovinskih lanaca. Osim toga, svijest kod naših kupaca počinje se buditi. Bh. kupci sve više traže domaće proizvode.

Bozalija ističe da, ukoliko građani Bosne i Hercegovine samo još malo više pokažu patriotizma prema domaćim trgovačkim lancima, i počnu još snažnije podržavati domaću privredu, strani supermarketi više neće biti u nadređenom položaju kao do sada, a to će biti veliki zamajac za cijelu BiH, piše NAP.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face