Konzum nema snagu kao nekada, ali i dalje šikanira domaće proizvođače

Vlasnik trgovačkog lanca „Hoše komerc“ Izet Bozalija, koji je uz to i vlasnik brenda „Bony“ i „Merka“ kazao je za bh. novinsku agenciju Patria kako je primjetno da trgovački lanci u BiH, koji su u domaćem vlasništvu, sve bolje rade.

To direktno, kaže on, doprinosi snažnijem razvoju domaće privrede i stabilizaciji zemlje. Bozalija je rekao kako je, nakon zatvaranja trgovinskog lanca Mercator, veliki broj njihovih mušterija prešao u domaće trgovačke lance, a nisu se zadržali ni kod novog vlasnika Konzuma.

Lično nema problema sa Konzumom, ali veliki broj naših proizvođača to ima. Bh. proizvodi ne dobivaju adekvatna mjesta na njihovim izložbenim policama – kaž Bozalija za NAP i dodaje:

Ali, mislim da te stvari sada idu nabolje. Naši proizvođači će biti u sve boljem položaju. Konzum više nema promet koji je imao. On je mnogo manji. Prije svega, to je zbog jačanja Binga, ali i drugih domaćih trgovinskih lanaca. Osim toga, svijest kod naših kupaca počinje se buditi. Bh. kupci sve više traže domaće proizvode.

Bozalija ističe da, ukoliko građani Bosne i Hercegovine samo još malo više pokažu patriotizma prema domaćim trgovačkim lancima, i počnu još snažnije podržavati domaću privredu, strani supermarketi više neće biti u nadređenom položaju kao do sada, a to će biti veliki zamajac za cijelu BiH, piše NAP.

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

December 04, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog DECEMBAR 2020 / JANUAR…

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog DECEMBAR 2020 / JANUAR 2021

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face