PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

ROBOT i u Zavidovicima

 

U sklopu novog robotovog centra Zavidovići nalazi se i caffe bar, pizzerija , velika dječija igraona,  servis za servisiranje električkih aparata  i mnogi dr. sadržaji.
Planirano je da oko 60 građana sa područja zavidovića  i okoline u novom objektu nađe zaposlenje, što je naravno veliki doprinos smanjenju trenutne nezaposlenosti u našoj državi.

 

 

O Robotu

 

«Robot» se osniva i u Bosni i Hercegovini 1995.godine i od tada je izrastao u respektabilnu grupaciju koja se bavi distribucijom  roba  potrebnih  za domaćinstvo. Pored trgovine u posljednjih nekoliko godina grupacija robot radi  na usavršavanju proizvodnje  aparata za domaćinstvo  u tvornici kućanskih aparata „BIRA“d.d. Bihać .              

Danas nakon   šesnaest godina postojanja i u Bosni i Hercegovini grupacija raspolaže sa 160.000   M2 vlastitog prodajnog, skladišnog i proizvodnog prostora. Grupacija zapošljava preko 1600 radnika , a od toga 300 radnika  u proizvodnji.                                                 

U svojim prodajnim prostorima robot prodaje širok asortiman prehrambenih i hemijskih artikala, alata, posuđa, bijele tehnike , audio i video tehnike, peći na čvrsta goriva, opreme za kupatila i ostale robe široke potrošnje.  
          
Prodajni asortiman sačinjavaju marke najpoznatijih svjetskih proizvođača i to: Samsung , Sony, Elektrolux , Rowenta, Tefal , Philips , Panasonic , Končar, Susler, Metalec, Bira i drugi.

Pored maloprodajnih objekata, Robot ima i značajne skladišne kapacitete smještene u Sarajevu, gdje u svakom momentu ima lagerovano preko 20.000 Artikala.                                                                          

Robot je osposobio i vlastiti vozni park  i vozila kojima se roba dostavlja kupcima na kućna vrata.
Da bi imao zadovoljne kupce robot je osposobio i vlastitu servisnu mrežu koja trenutno djeluje u petnaest gradova širom bih.

Robot je u proteklih  sedam godina mnogo učinio i da se tvornica kućanskih aparata  „BIRA“d.d. Bihać, iz bivšeg sastava gorenje sistema, koja je od 2005.Godine u sastavu grupe Robot , suoči sa izazovima koji su prisutni na turbulentnom svjetskom tržištu kućanskih aparata. Tvornica kućanskih aparata „BIRA“d.d. Bihać 98  %  svoje proizvodnje izvozi u 26 evropskih zemalja.

Do kraja 2012.Godine planirano je uvođenje novog programa 600 rashladnih aparata za evropsko tržište, što će obezbjediti otvaranje 300  novih radnih mjesta, tako da bi broj zaposlenih početkom 2013. godine bio preko 2 000 radnika.

Robot pored proizvodnje  ima velike trgovačke centre u Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Banjoj Luci, Gračanici, Čapljini, Cazinu, Bijeljini, Kaknju, Zenici, Prijedoru, a uskoro još jedan i u centru Tuzle, Sanskom Mostu, Zavidovićima, Bihaću, Gradišci i drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

Krajni cilj je da u sljedećih pet godina izgradimo još najmanje 30 sličnih centara širom bih. Tada  će  pozicija robota, kao jedne isključivo bosanskohercegovačke firme na tržištu, biti stabilno vodeća, sa najvećim procentualnim učešćem u ukupnom prometu roba iz standardnog robotovog asortimana.

 

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face