PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Otvaranje Mepas Malla 13. aprila: U Mostaru izgradjen shopping centar vrijedan 100 miliona KM

 Najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini, Mepas Mall u Mostaru u čiju je izgradnju uloženo 100 miliona maraka, bit će otvoren 13. aprila.

Jedinstveni poslovno-trgovački centar izgrađen je na atraktivnoj lokaciji u centru Mostara, gdje se nekada nalazila Stara bolnica. Investitor ovog projekat je hercegovački poduzetnik Mirko Grbešić, vlasnik kompanija Mepas i Brodomerkur iz Širokog Brijega te kupac nekoliko velikih kompanija u Hrvatskoj (Saponia, Koestlin, Kandit).

Shopping centar, koji se prostire na ukupno 99.408 metara kvadratnih bruto površine, posjetiocima će ponuditi brojne trgovačke, zabavne i poslovne sadržaje.

U objektu se nalaze tri podzemne etaže garaže sa 605 parking mjesta. Sedam je nadzemnim etaža, dvije etaže hotela, sa šest panoramskih dizala.

Kupce će obradovati otvaranje ukupno 90 trgovina svjetski poznatih brendova, među kojima su i poznata marke gardarobe Zara, Pull&Bear, Bershka i Stradivarius koji prvi put dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

U Mepas Mallu svoja vrata otvara i CineStar, vodeći kino prikazivač u regiji, koji će u pet kino dvorana omogućiti prikazivanje svjetskih blockbustera i filmske hitove u 3D tehnologiji.

U objektu će se nalaziti prvi McDonald's resoran u Mostaru, poslovno uredski prostori, sala za kuglanje, kongresna dvorana, moderan hotel, wellness, fitness i zatvoreni bazen.

Glavni izvođač radova na objektu koji je izgrađen je u skladu sa dogovorenom dinamikom je širokobriješka kompanija A3, za nadzor je bila zadužena Cadoro-Ing d.o.o. iz Mostara, a saradnja je sklopljena i sa Zane BH d.o.o. za poslovanje nekretninama iz Sarajeva.

face