PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Delez zatvara prodavnice (TEMPO i MAXI) u BiH

 Banjalučka kompanija "Delhaize BH" najavila je da će "optimizovati" svoju maloprodajnu mrežu u BiH zatvaranjem četiri "Tempo" centra, otvaranjem osam i rebrendiranjem određenog broja postojećih prodavnica, te promjenama formata "Tempo Expressa".

Zatvaranje hipermarketa "Tempo" u Prijedoru, Brodu, Bijeljini i Brčko distriktu će biti dio globalnog reza belgijske grupacije "Delhaize", koji dolazi zbog neočekivano slabijih finansijskih rezultata u zadnjem kvartalu prošle godine.

Belgijska grupacija saopštila je da će u SAD zatvoriti 113 marketa i ukinuti oko 5.000 radnih mjesta, dok će u BiH, Srbiji i Bugarskoj zatvoriti 20 prodavnica i smanjiti broj zaposlenih za 100.

Vladimir Đilas, direktor firme "Delhaize BH", naglasak je dao na otvaranje i rebrendiranje prodavnica, navodeći da će se to odvijati postepeno tokom godine, dok će se promjena formata "Tempo Express" odvijati na dva načina.

"'Tempo Express' u Klašnicama će biti prebačen u format 'Maxi' proširenjem asortimana, izmjenom izgleda prodavnice i načina izlaganja robe, dok će 'Tempo Express' u Trebinju biti stavljen u funkciju magacina koji će podmirivati potrebe maloprodajne mreže u Hercegovini" , kazao je Đilas.

On je istakao da prebacivanje "Tempo Expressa" u format "Maxi" neće imati nikakve posljedice po zaposlene, dok će radnicima u "Tempo" centrima koji se zatvaraju, kako je kazao, biti ponuđena najbolja moguća opcija, uz poštovanje svih zakonskih odredaba.

David Vander Skure, direktor "Delhaize" grupacije za Srbiju, Crnu Goru i BiH, povodom novonastalih okolnosti rekao je da nove odluke, koje će imati veliki uticaj na zaposlene, potrošače i lokalne zajednice, nije bilo lako donijeti, da će one doprinijeti učvršćivanju poslovanja i prisustva na tržištu.

"Zatvaranje neprofitnih i otvaranje novih prodavnica kompaniji će donijeti uštede koje `Delhaize BH` planira da reinvestira na bh. tržištu, od čega će najveću koristi imati potrošači", rekao je Vander Skure.

On je objasnio da je optimizacija stalan proces koji se odvija na nivou cijele grupacije u cilju obezbjeđivanja rasta, efikasnosti i održivosti poslovanja.

"Delhaize" je krajem jula prošle godine kupila srbijansku kompaniju "Delta Maxi" za 932,5 miliona evra.

Belgijski lanac objavio je da mu je u četvrtom kvartalu 2011. prihod porastao za sedam odsto, na 5,64 milijarde eura. Rast prihoda, bez preuzimanja srpskog lanca "Delta Maxi", iznosio je 1,5 odsto. Analitičari su prognozirali da će prihod porasti na 5,68 milijardi eura.

"Delhaize" navodi da mu je prodaja u SAD u posljednja tri mjeseca prošle godine pala za 0,4 odsto zbog inflacije i slabog povjerenja potrošača. U belgijskim objektima zabilježen je pad prodaje od 1,5 odsto.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face