PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

RS: Gorivo poskupljuje, nadlezni tvrde da je najjeftinije u regionu

 Cijene nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini najniže su u odnosu na zemlje regiona, dok su u Republici Srpskoj (RS) niže od cijena goriva u Federaciji BiH, konstatirano je danas na sastanku predstavnika Ministarstva trgovine i turizma RS-a i vlasnika benzinskih pumpnih stanica u ovom entitetu. 

Rečeno je i da su cijene nafte i naftnih derivata u RS-u najniže u Semberiji, banjalučkoj i prijedorskoj regiji, a najviše u sarajevskoj regiji i Hercegovini, saopćeno je iz resornog entitetskog ministarstva.

Treba reći da je benzin na pumpama u RS-u od danas skuplji za tri do četiri feninga po litru, dok je dizel pojefitinio za tri do pet feninga.

Za litar benzina treba platiti od 2,58 do 2,65 KM, dok će se dizel prodavati po cijeni od 2,35 do 2,45 KM.

To je sedmo poskupljenje naftnih derivata u RS-u u ovoj godini.

Također, na sastnaku u resornom ministarstvu razgovarano je i o mogućnostima pojačanog kontroliranja kvaliteta i potrošnje lož-ulja i drugih naftnih derivata u RS-u te je zaključeno da je potrebno pojačati rad kontrolnih organa kada je riječ o prometu lož-ulja, kao i točenja naftnih derivata po kvalitetu i kvanitetu na pumpama u RS-u.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Optima grupe, Nestro petrola, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Inspektorata RS-a i Jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala RS-a.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face