PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Croatia Airlines obilježio 20 godina letenja na liniji Zagreb – Sarajevo i dva desetljeća suradnje s Međunarodnim aerodromom Sarajevo

HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

Sarajevo, 19. listopada 2016. - Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je u sarajevskoj zračnoj luci obilježio 20. obljetnicu kontinuiranog letenja na međunarodnoj redovitoj liniji Zagreb – Sarajevo.

Na svečanosti, koja je održana u najvećoj i najvažnijoj zračnoj luci Bosne i Hercegovine, istodobno je obilježeno i dvadeset godina uspješne poslovne suradnje Croatia Airlinesa i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Croatia Airlines obavio je prvi let na redovitoj međunarodnoj liniji Zagreb – Sarajevo u kolovozu 1996. godine putničkim zrakoplovom ATR42 i bio je prvi europski i svjetski avioprijevoznik koji je sletio u obnovljenu sarajevsku zračnu luku, čime ju je ponovno otvorio za civilni zračni promet.  

Od tada pa sve do danas zrakoplovi hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika kontinuirano povezuju glavne gradove Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i to tijekom cijele godine.

Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, na prigodnoj je svečanosti rekao:

-Iznimno smo ponosni što je naš zrakoplov 1996. godine prvi sletio u sarajevsku zračnu luku i tako otvorio novo poglavlje u njezinom radu i razvoju. U proteklih dvadeset godina Croatia Airlines i Međunarodni aerodrom Sarajevo zajednički su uložili jako puno stručnog znanja, entuzijazma i upornosti i suradnju smo iz godine u godinu sustavno unapređivali. U tom razdoblju na liniji Zagreb – Sarajevo u zrakoplovima Croatia Airlinesa ukupno je prevezeno gotovo milijun putnika. 

Tržište Bosne i Hercegovine važno je regionalno tržište za našu tvrtku i u nadolazećem zimskom redu letenja i dalje ćemo povezivati Sarajevo i Zagreb svakoga dana u tjednu.

Armin Kajmaković direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, naglasio je:

-Aviokompanija Croatia Airlines, kao jedan od naših najznačajnijih poslovnih partnera, uvelike je zaslužna što je od 1996. godine do danas kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošlo više od 9,000.000 putnika, te realizirano više od 100.000 aviooperacija. Ponosni smo što ove godine dočekujemo  800.000-og putnika, čime ćemo oboriti još jedan vlastiti rekord. Želim naglasiti da Aerodrom Sarajevo kontinuirano radi na realizaciji ambicioznih razvojnih projekata, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge svim našim korisnicima i poslovnim partnerima, među kojima je i Croatia Airlines. Ovom prilikom želim još jednom zahvaliti cjelokupnom kolektivu Croatia Airlinesa na ukazanom povjerenju i uspješnoj poslovnoj saradnji, koju zajednički gradimo svih ovih 20 godina.

Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, Valentin Inzko, istaknuo je:

-Još jedan značajan datum u dugoj povijesti Sarajeva je 16. kolovoza 1996. godine. To je dan kada je Međunarodna zračna luka Sarajevo ponovno otvorila svoja vrata, nakon što je više od četiri godine bila zatvorena zbog rata u Bosni i Hercegovini. Bio je to znak za građane Sarajeva da je njihov grad na još jedan način ponovno spojen sa svijetom.

Croatia Airlines i Sarajevo zajednički dijele ovaj dio povijesti, budući da je zrakoplov baš te kompanije bio prvi koji je sletio u ponovno otvorenu sarajevsku zračnu luku 1996. godine. Zračna linija između Sarajeva i Zagreba uspješno operira već dvadeset godina i ja vam želim da tako nastavite još mnogo duže.

Komunikacija je ključ za daljnji razvoj, a Croatia Airlines je napravila značajan regionalni doprinos tom razvoju.

Prisutnima se obratio i hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Ivan del Vechio, koji je rekao:

-Čestitam Croatia Airlinesu i Međunarodnom aerodromu Sarajevu na uspješnoj organizaciji letenja na liniji Zagreb – Sarajevo, koja već dvadeset godina koristi građanima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem i čelništvu sarajevskog predstavništva Croatia Airlinesa, koje sudjeluje u radu Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH te u sklopu tih aktivnosti promiče usluge hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika.

Na izravnoj međunarodnoj liniji Zagreb - Sarajevo putnicima je na raspolaganju 13 tjednih frekvencija.

Iz Sarajeva u Zagreb zrakoplovi lete ujutro i poslijepodne svakoga dana u tjednu, osim subote kada je planiran poslijepodnevni let.

Iz Zagreba u Sarajevo leti se poslijepodne i navečer svakoga dana u tjednu, osim subote kada je planiran večernji let.

Takvom dinamikom letenja, koja se nastavlja i u zimskom redu letenja (vrijedi od 30. listopada 2016.g. do 24. ožujka 2017.g.) Croatia Airlines prilagodio je ponudu svim kategorijama putnika, kako poslovnim tako i onima koji putuju turistički.

Putnici na liniji Sarajevo – Zagreb prigodom dolaska u zagrebačku zračnu luku mogu se koristi priključnim letovima Croatia Airlinesa u najvažnija europska čvorišta kao što su Frankfurt, München, Beč, Zürich i druga,

Osim toga, kao član najveće udruge avioprijevoznika Star Alliance, Croatia Airlines u suradnji s partnerima omogućuje putovanja diljem svijeta, a pritom se putnici mogu koristiti mnogim pogodnostima zajedničkoga globalnog proizvoda (zajednički terminali, skupljanje nagradnih milja, itd).

Kako bi putnicima iz Bosne i Hercegovine još više približio prijevoz zrakoplovom, Croatia Airlines jučer (18. listopada) uveo je posebnu ponudu s još povoljnijim cijenama povratnih zrakoplovnih karata za putovanja iz Sarajeva u Zagreb, kao i za letove iz Sarajeva (preko Zagreba) u mnoga međunarodna odredišta. 

Tako se za izravne letove iz Sarajeva u Zagreb, kao i za letove preko Zagreba u Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dubrovnik, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Osijek, Pariz, Pulu, Rim, Skoplje, Split, Zadar i Zürich, povratne zrakoplovne karte mogu kupiti već od 139 eura.

Promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju preko internetskih stranica www.croatiaairlines.com, a uključuju aerodromske pristojbe i naknadu za izdavanje zrakoplovne karrte (TSC).

Posebna ponuda traje do nedjelje, 23. listopada 2016., a karte kupljene po promotivnim cijenama trebaju se iskoristiti u razdoblju od 24. listopada 2016.g. do 31. ožujka 2017. godine.

O Croatia Airlinesu:

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance registriran je 1989. kao “Zagreb Airlines d.d.”, a u srpnju 1990. promijenio je ime u Croatia Airlines.

Kao mrežni prijevoznik pruža uslugu putničkog i cargo prijevoza u domaćem i međunarodnom redovitom prometu, kao i usluge tehničkog održavanja zrakoplova i školovanja zrakoplovnog osoblja.

U više od 27 godina postojanja tvrtka povezuje hrvatske gradove s najvažnijim europskim gradovima, a preko njih i s cijelim svijetom. Ove sezone u redovitom međunarodnom prometu izravno povezuje Hrvatsku s 35 odredišta u 20 europskih država.

U zrakoplovima Croatia Airlinesa u Hrvatsku dolazi jedna trećina svih avioturista na godišnjoj razini, a kompanija je peti po veličini izvoznik u Republici Hrvatskoj.

Ove godine u zrakoplovima tvrtke očekuje se ukupno oko 1,970.000 putnika, odnosno oko 6 posto više u odnosu na lani.

U floti je trinaest zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala), šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala) te Fokker 100 koji je u najmu tijekom sezone sa 109 sjedala. 

O Međunarodnom aerodromu Sarajevo:

Međunarodni aerodrom Sarajevo najveći je i najprometniji aerodrom u Bosni i Hercegovini s godišnjim prometom od cca 800.000 putnika i kapacitetom oko milijun putnika.

S Aerodroma Sarajevo trenutno operira 12 aviokompanija, koje povezuju Sarajevo s atraktivnim europskim i svjetskim destinacijama kao što su München, Beč, Dubai, Šarža, Istanbul, Zürich, Zagreb, Beograd, Ljubljana i druge.

U prvih devet mjeseci 2016. godine kroz Aerodrom Sarajevo prošlo je više od  670.000 putnika, što je 9% više u odnosu na isto razdoblje lani. Pozitivan trend rasta broja putnika očekuje se i u sljedećim mjesecima, kao i to da će broj putnika na kraju godine premašiti 800.000, čime će Međunarodni aerodrom Sarajevo oboriti vlastiti rekord po pitanju broja putnika.

Svojim korisnicima, pouzdano i sigurno omogućuje aerodromske i komplementarne usluge visokog kvaliteta, u skladu sa zahtjevima putnika i aviokompanija, a poštujući pritom međunarodne i domaće propise i standarde. Dobitnik je mnogih priznanja kao što su: Prvo međunarodno priznanje za dokazanu kvalitetu aerodromskih usluga- THE TRADE LEADER'S CLUB , Najbolji aerodrom u Europi s prometom do milijun putnika na godinu-  Airport Council International Europe ― ACI Europe i drugih.

 HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

HOTEL BREZA**** - 2015 OLIMSKI ODMOR – 20 % 1.3. – 3.4.2015

face