PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Pet godina Austrotherma BH

Jubilej obilježen preuzimanjem fabrike u Šamcu Lider u proizvodnji termoizolacionih materijala na tržištu Bosne i Hercegovine, kompanija Austrotherm BH d.o.o, ovih dana obilježava petu godišnjicu otkako postoji i uspješno posluje u našoj zemlji.

Jubilej obilježen preuzimanjem fabrike u Šamcu

Lider u proizvodnji termoizolacionih materijala na tržištu Bosne i Hercegovine, kompanija Austrotherm BH d.o.o, ovih dana obilježava petu godišnjicu otkako postoji i uspješno posluje u našoj zemlji.

Dodatni razlog za slavlje Austrotherma BH je preuzimanje vlasništva nad fabrikom stiropora u Šamcu (donedavno EPS I PUR), koja nakon fabrike u Bihaću, postaje njihova druga fabrika na teritoriji BiH.

Tim povodom danas je u Hotelu Hollywood održana press konferencija ove kompanije kojoj su prisustvovali Slaviša Gajić, generalni direktor Austrotherma BiH, Peter Schmid, vlasnik i generalni direktor Austrotherma iz Austrije i Vladimir Ćujić, direktor marketinga Austrotherma iz Srbije.

Naime, radi se o kompaniji koja je poslije samo pet godina poslovanja u Bosni i Hercegovini postala poznat i priznat brand u industriji termoizolacionih građevinskih materijala, te lider u proizvodnji u svim evropskim zemljama u kojima posluje.

Kompanija se u početku bavila kupovinom visokokvalitetnih termoizolacionih materijala od sestrinskih kompanija u Austriji i Srbiji, njihovim uvozom i prodajom na tržištu BiH.

Uspješni početni poslovni koraci kompanije na ovdašnjem tržištu naveli su rukovodstvo koncerna u Austriji da u jesen 2007. donese odluku da se u Bihaću izgradi najmodernija fabrika za proizvodnju termoizolacionih stiropornih ploča.


"Kvalitetna termoizolacija doprinosi znatnom smanjenju troškova grijanja u ljetnim, odnosno troškova hlađenja u zimskim periodima. Potencijal ovog tržišta je i prethodnih godina bio veliki, a čini nam se da će on ubuduće biti još veći, jer najširi slojevi društva sve više shvataju koliko je ušteda energije, a samim tim i energetskih troškova, bitna u vremenima kada energetski izvori u svijetu sve više presušuju i kad ih je iz godine u godinu sve manje", kazao je generalni direktor Austrotherm BH Slaviša Gajić.

Ova kompanija danas zapošljava 60 ljudi i sigurno je da će njihov broj u narednom periodu rasti .

"Kada je u pitanju naša perspektiva veoma smo optimistični i pored ekonomske krize koja nije zaobišla ni građevinsku industriju. Austrotherm raspolaže sa razgranatom mrežom naših najbitnijih poslovnih partnera, odnosno trgovcima građevinskih materijala preko kojih naši materijali dospijevaju do krajnjih kupaca i korisnika. Oni su ti koji također snabdijevaju i građevinske kompanije, tako da su trgovci bili i ostali naši najvažniji partneri", istakao je Gajić, dodajući da će u narednom periodu ova kompanija biti usmjerena ka jačanju direktne saradnje i sa proizvođačkim kompanijama, investitorima i projektantima.

 

Zdravlje - Pozitiva - Vijesti

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face