PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

U Preventu posao za 600 radnika

Uspjeh aktivne politike zapošljavanja - Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Vladom BPK Goražde, JU SSŠ "Džemal Bijedić" Goražde, USAID –Sida FIRMA Projekt i preduzećem "Prevent" provodi uspješan program aktivne politike zapošljavanja, koji će za rezultat imati zapošljavanje 600 osoba sa evidencije nezaposlenih lica.  Program je uključio predstavnike javnih vlasti, privatnog sektora i obrazovnog sistema, te je uz veoma efikasno korišćenje sredstava za aktivne mjere postigao rekordne rezulate, u veoma kratkom roku.

"Program srednjeg stručnog obrazovanja i obuke prekvalifikacije za zanimanje krojač", promoviran je u petak u firmi "Prevent" svim institucijama koje se bave zapošljavanjem u BiH, kao i široj javnosti. Program je prezentirala direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo, a prigodnim govorom, prisutnima su se obratili premijer BPK Emir Frašto, direktor firme "Prevent Goražde" Haris Rahman i vođa Tima, predstavnica USAID-a, Dženi Dimond.

Govoreći o ciljevima Skupštine i Vlade koji su usvajanjem Zakona o imovini omogućili privrednim subjektima dobre uslove za zapošljavanje radnika, premijer BPK Goražde Emir Frašto je kazao da je firma "Prevent" najbolji primjer ove politike, kao i okosnica budućeg regionalnog razvoja.

"Ovim smo učinili prvi iskorak, činićemo i sljedeće, a sve s ciljem da više ne obrazujemo ljude koji će cijeli svoj vijek provesti na birou čekajući posao, već da našu obrazovnu politiku prilagodimo tržištu rada i stvarnim potrebama privrede. Jedan od tih koraka je i aktiviranje odjeljenja mašinske struke u Srednjoj tehničkoj školi, te otvaranje Odjela Mašinskog fakulteta u Goraždu. Čestitam svim učesnicima ovog projekta na izvanrednom uspjehu, kojim se ponosimo, koji našu sredinu oplemenjuje i čini boljom od drugih – kazao je, između ostalog", premijer Frašto.

Direktor "Preventa" Haris Rahman naglasio je da su ustupanjem jednog dijela imovine BPK-a Goražde firmi "Prevent" za 1 KM stvoreni uslovi da se broj uposlenih poveća, a najveći broj uposlen je upravo u ovoj najmlađoj firmi ASA grupacije i najuspješnijom u dijelu proizvodnje automobilskih presvlaka za "Golf 6", "Golf 6+" i "Golf 7".

"Ovo je dobar primjer kako svi, od lokalne zajednice, vlasti, zavoda, obrazovnih institucija, možemo uraditi dobre stvari. Sigurna sam da će u ovoj godini Služba, zahvaljujući "Preventu“ i drugim poslodavcima, nastaviti trend smanjivanja stope nezaposlenosti", riječi su direktorice Službe za zapošljavanje BPK Nafije Hodo.

Podršku ovom projektu, uz želju da se slični rezultati realizuju i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, ovom prilikom uputili su i direktori Agencije za rad i zapošljavanje i Federalnog zavoda za zapošljavanje Adnan Delić i Kenan Rešo, kao i direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Milko Čolaković, navodi se u saopćenju Vlade BPK.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face