PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Najbolji slastičar na svijetu: Pierre Hermé – Pariz

Picasso of Pastry (Vogue), The King of Modern Patisserie (The Guardian), Kitchen Emperor (New York Times) – tim su nazivima najveći svjetski časopisi počastili Pierre Hermé-a, po mnogima najboljeg slastičara na svijetu. I meni se čini da je uz Michel Roux-a, Jr., Hermé doista najbolji maître pâtissier. Ovaj vrhunski francuski chef, 50-godišnjak, četvrta je generacija slastičara i pekara iz Alzasa, svijetu ponajviše poznat po makaronima ali i fantastičnim čokoladnim pralinama, desertima i kolačima.

O njemu već dugo godina čitam, skupljam njegove recepte, ali tek sam nedavno posjetio njegov pariški boutique u Rue de Vaugirard 185. U blizini je još jedan sličan njegov boutique u Rue Bonaparte 72 ( u Parizu ih je trenutno 9), oboje nedaleko od meni najdražih dijelova Pariza Saint Germain des Pres i Jardin du Luxembourg.
Kako je cijeli ovaj dio okružen odličnim restoranima, buffetima i gostionicama, sa uličnim jazz bendovima, kinima, slastičarnama i čokolaterijama, Hermé se ovdje odlično uklopio.

Sva moja iščekivanja su ispunjena, jer sam ovdje pojeo (do sada) najbolji kolač u životu!

Envie Individuel (Žudnja) – bijelo-žuti kremasti voćni kolač ispunjen s nekoliko slojeva intenzivnog a nježnog okusa i fascinantne teksture, s umakom od crnog ribizla, dacquoise na prženim bademima, natopljeni tamnocrvenim likerom od ribizla, suptilnom kremom od vanilije i mascarponea s mirisom ljubićica. Upravo ovaj spoj voća i cvijeća daje posebnu notu delikatnosti.

Tarte Infiniment Vanille (nevjerojatan kontrast ganachea od bijele čokolade i vanilije, te kreme od mascarponea i vanilije – mješavina nekoliko različitih vanilija iz Meksika, Tahitija i s Madagaskara).

Cijena jednog kolača je u prosjeku 6-7 €. Čokoladne praline, ovisno o veličini pakovanja su i do 100 €, nevjerojatne ratničke maske (od čokolade) s Nepala, Perua, Bornea i sl. su 67 €, čokolade (obično pakovanje od 100g) su oko 13 €, instant za pravljenje tople čokolade 13 €, makaroni po 2€ komad (veće pakovanje je bilo oko 85 € mislim), itd.

U trgovini sam se ‘povampirio’ pred mnoštvom različitih čokoladnih pralina, kolača koji izgledaju kao umjetnička djela, čokoladama od najboljeg kakaa iz Venezuele i Madagaskara, Ghane, Brazila, Equadora; raznim dodatcima kod priprave čokoladnih deserata, sve njegove kuharice itd. (ovdje sam potrošio najviše para, očekivano…). 

 

August 25, 2022

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 30.09.2022

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 30.09.2022

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face