PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Milkos dogovorio izvoz proizvoda za njemacke lance Lidl i Kaufland

 

Uspjeh domaće kompanije - Početkom ovog mjeseca sarajevska Mljekara "Milkos" je imala dva audita upravljanja kvalitetom u proizvodnji i proizvodima od strane predstavnika velikih njemačkih trgovačkih lanaca LIDL i Kaufland.

Ispred Lidl-a audit je vodio Dr. Jan Schepers sa Instituta "Dr. Erdmann" iz Rheda-Wiedenbrucka, a audit Kauflanda je provela Melita Banek iz "TÜV Croatia" d.o.o. iz Zagreba.

Naime, kompanija "Milkos" je u prva četiri mjeseca ove godine imala 40% veći izvoz u odnosu na isti period prošle godine, a u pravcu tog povećanja dogovorena je proizvodnja i izvoz mliječnih proizvoda za ova dva njemačka lanca koja imaju svoje trgovine u Hrvatskoj.


Tako "Lidl" u Hrvatskoj ima 77 prodajnih objekata, a Kaufland 27. Obzirom da ovi lanci izuzetno polažu na kvalitet proizvoda koji se nalaze na njihovim policama, a koji moraju biti u potpunosti usaglašeni sa zahtjevima EU kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda, angažovali su navedene institucije i stručnjake, da potvrde upravljanje kvalitetom, kao i kvalitet proizvodnje i proizvoda Milkosa, isitiču iz ove kompanije.

Navedene da su auditi uspješno realizovani te da su auditori iskazali zadovoljstvo upravljanjem kvalitete, proizvodnim procesima i samim proizvodima Milkosa, tako da se mlijeko i ostali mliječni proizvodi Milkosa već nalaze na policama ovih renomiranih lanaca u Hrvatskoj.

"Ovo je samo još jedan dokaz da su domaće mljekare kvalitetom svojih proizvoda u potpunosti usaglašene sa zahtjevima EU, i da je jedina prepreka izvozu mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH na tržište zemalja Evropske Unije, na strani države", navode iz ove kompanije.

Ističu da se ovaj nedostatak odnosi na nepostojanje certificirane laboratorije za animalne proizvode, čiji bi cerifikati omogućili otvaranje najvećeg mogućeg izvoznog tržišta za poljoprivrednike i proizvođače iz BIH.

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face