PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Kako napraviti originalan zidni sat

 Renovirate sobu? Želite da osvežite svoj radni prostor ali bez mnogo ulaganja, nereda i gubljenja vremena? Kao i uvek URADI SAM ima upravo ono što vam je potrebno! Naime reč je o ručno izrađenom zidnom satu koji će zasigurno uneti posebnu 'melodiju' u vaš dom.

Mala radost za sve ljubitelje muzike, koja će pretvoriti stari obični sat u šareno merilo vremena. Ova sitnica koja će ukrasiti vaš zid, ne zahteva nikakve posebne veštine niti skupe materijale, već sve što vam je potrebno uglavnom posedujete u kući. Vreme koje vam je potrebno za pravljenje ove kreacije je cca 40 minuta. Sve što trebate imati je:

  • Obični stari sat
  • Jednu gramofonsku ploču (po mogućnosti manju)
  • 12 raznobojnih CD- ova
  • 12 drvenih ili plastičnih štapića
  • Lepak

Postupak:

1. Uzmite vaš stari sat i sa njega skinite plastičnu masku tj. rasklopite ga tako da crna kutija sa mehanizmom i kazaljke budu slobodne.

2. Pažljivo skinite kazaljke sa mehanizma i celu unutrašnjost sata zalepite na poleđinu ploče, tako da obrtna igla koja pokreće kazaljke prođe kroz otvor na sredini. Nakon šte se lepak osušio, sa suprotne strane ploče stavite kazaljke na obrtnu iglu i isprobajte da li sat radi.

3. Ako je sve u redu, odložite vaš sat po strani i krenite na pripremanje štapića koji će predstavljati krake. Za njih možete koristiti drvene štapiće koji se najčešće koriste za cveće, ali i dugačke olovke, flomastere... Da li će biti identične ili različite dužine, boje, na vama je da odlučite, bitno je samo da ih postavite u pravilnim razmacima. Za ovo bi najbolje bilo da nadjete veliki komad papira, ili jednostavno lepljivom trakom spojite više manjih komada/ listova. Kada ste to uradili na njemu šestarom ocrtajte kružnicu koju ćete isparčati na dvanaest jednakih delova, neka kružnica bude veća od ploče. Sada uzmite vaš sat i položite ga na krušnicu. Zatim lepite krake po nacrtu koji ste maločas načinili.

 zidni sat 4

4. Kada ste i to završili, lepak se osušio i štapići na vašem satu su stabilni, vreme je za završni i najjednostavniji deo- lepljenje diskova. Pošto će oni predstavljati brojeve na vašem satu, trebalo bi da budu što raznobojniji. Jedan po jedan lepite diskove na štapiće, tako da slobodni kraj kraka dođe skoro do sredine cd- a. Predlažem da pravite malu pauzu posle svakog lepljenja kako bi se lepak osušio a cd što bolje pričvrstio.

 zidni sat ideja 1zidni sat ideja 1

Kada ste sve to obavili, poslednji cd je zalepljen, ostaje vam još da nađete mesto na kome će vaš unikat biti smešten. Ukoliko vam je ova tehnika otvorila apetit za stvaranjem, pustite mašti na volju i videćete da njome bukvalno od bilo čega možete napraviti pravo malo umetničko delo! Tu je i video da vam pomogne u nedoumicama. Stvarajte i uživajte, pozdrav!

zidni sat ideja 2zidni sat ideja 2zidni sat ideja 2

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face