PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Govore majstori za lubenice: kako izabrati pravu u 5 koraka

Odaberite pravu u samo pet koraka i sočna lubenica je vaša

Vječna briga svih zaljubljenika u lubenice – kako odabrati pravu

Za pravilan odabir lubenice najvažnije je znanje, pomaže i iskustvo, a uvijek treba imati malo sreće, kao i u svemu što radite.

Najvažniji korak pri izboru lubenice je utvrditi kakve je boje mrlja. Ako je mrlja (to je mjesto na kojem je lubenica ležala na zemlji) žuta i oker boje lubenica je zrela, dok zelena ili bijela mrlja označava nezrelu lubenicu.

Ovo je važno utvrditi jer jednom ubrana lubenica prestaje sa zrenjem.

Drugi korak pri odabiru lubenice je utvrditi je li kora čvrtsa i bez oštećenja, jer meka kora znači da je počelo truljenje ploda.

Treći korak je procjena je li oblik lubenice pravilan, ovalan i simetričan jer je to, odlika zdravog ploda.

Četvrti znak po kojem se procjenjuje lubenica je težina. Uzmeteb li je u ruku trebate osjetiti da težina odgovara veličini.

Na kraju, tu je i peti savjet – osluhnite lubenicu. Pritom nemojte kuckati prstom što radi većina kupaca, već ju pljesnite otvorenim dlanom.

Uostalom, pogledajte video.

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face