PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Legendarne Ray-Ban naočale proslavile 75. godišnjicu postojanja na tržištu

Legendarne i uvijek moderne sunčane naočale marke Ray-Ban, koje su odavno postale statusni simbol na cijelome svijetu, prvi su put proizvedene 1929. godine, a na tržištu su se pojavile 1937. i jučer su proslavile 75 godina neprestanog tržišnog uspjeha, izvještava HRT.

U povodu proslave 75 godina postojanja, Ray-Ban je ponudio posebno izdanje, Ambermatic 2012 Limited Edition, koja podsjeća na sunčane naočale što ih je ta marka proizvela 1978. Sunčane naočale Ray-Ban bil u početku su bile dio opreme američkih pilota, no kako im je popularnost brzo rasla ubrzo su postale modni hit.

Model sunčanih naočala Wayfarer iz 1952. nosio je James Dean tri godine kasnije u filmu Buntovnik bez razloga, kao i Audrey Hepburn 1961. u filmu Doručak kod Tiffanyja. Time je taj model postao jedan od najvažnijih modnih dodataka. Drugi modeli, Aviator i Olympian, također su ovjekovječeni na filmskom platnu, u filmovima Taksist iz 1976. i Goli u sedlu 1969. i to na nosevima Roberta de Nira i Petera Fonde.

Sedamdesetih je godina Ray-Ban predstavio do tada neviđeno tehničko čudo: fotokromna stakla koja su mijenjala boju ovisno o vanjskom svijetlu. U povodu 75. obljetnice nazočnosti na tržištu, osim posebnog modela Ambermatic, Ray-Ban nudi i četiri modela s fotokromnim staklima: dva modela Classic Aviator s ravnim i savijenim okvirom, Ray-Ban Shooter i Outdoorsman.

March 21, 2023

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC OFFICE KATALOG! AKCIJA DO 30.04.2023

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face