PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

10 jednostavnih nacina kako ustedjeti

Je li vam dosta života od jedne plaće do druge? Čini li da trošite sve ili više od onoga što zaradite? Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja "da", postoji nešto čime to možete promijeniti. Sve što trebate učiniti je eliminirati neke predmete koji vas koštaju malo bogatstvo tijekom godinu dana! Krenimo redom...

Impulsne kupovine
Impulsne kupovine mogu vas koštati i tisuće KM godišnje. Često su te kupovine zapravo nepotrebne. Ako se borite da uštedite nešto novca, morate prestati sa impulsnim kupovinama i jasno odvojiti "želje" od "potreba". Kupujte najviše jednom tjedno koristeći prethodno sastavljen popis potrebnih stvari. I ne odstupajte od njega!

Telefoni
Mobiteli, mobiteli, mobiteli… koliko je telefona potrebno jednoj osobi? Odgovor je JEDAN. Ako imate više od toga, morate se riješiti viška. Ako imate samo jedan telefon, ali vam troškovi izmiču kontroli, pokušajte ograničiti broj poziva koje napravite.

Skupa vozila
Iako su terenci i slični ispijači goriva možda stil vašeg susjedstva, nepraktični su kada se radi o održavanju i troškovima za gorivo. Mnogo bolje bi vam bilo sa vozilom na ekonomično gorivo kojim se možete prevoziti od točke A do točke B bez da orobite banku.

Namirnice po punoj cijeni
Izrezivanje kupona može vam smanjiti račun za namirnice i uštedjeti podosta novca tijekom jedne godine. Možete nabaviti kupone u tjednim novinama ili na različitim stranicama na webu. Možete također imati uštede sa klupskim štednjama ili članarinom u trgovini.

Imena proizvoda
Kada kupujete proizvod poznatog imena, dio troškova koje imate povezan je upravo sa imenom. Ako kupujete generičke lijekove ili proizvode koji su marka trgovačkog lanca, još uvijek možete dobiti kvalitetan proizvod, a uštedjeti svoj teško zarađeni novac.

Obroci izvan kuće
Bilo da je to doručak, ručak ili večera, redoviti obroci izvan kuće mogu biti popriličan trošak. Ako želite malo uštedjeti, trebate čuvati obroke izvan kuće za posebne prilike.

Tjedna zabava
Iako vam tjedna zabava daje priliku da se raspustite, to također može biti vrlo skupo. Umjesto izlazaka, pokušajte organizirati zabavu kod kuće, iznajmiti film ili čitati knjigu. Ako baš poželite izaći, pronađite manje skupe načine za zabavu, kao što su besplatni koncerti, kazališne matineje ili festivali na otvorenom.

Loše navike
Loše navike mogu biti skupe. Ako imate lošu naviku odmah je se riješite. Zadivit ćete se koliko ćete uštedjeti ako prestanete pušiti, piti, kockati ili prestanete sa onim otmjenim kavicama na "in" mjestima

Netočni računi
Svatko može pogriješiti. Tvrtke za režije, trgovački lanci, liječničke ordinacije ili restorani nisu nikakva iznimka. Prije plaćanja bilo kojeg računa trebate pregledati ima li pogrešaka. Mogli biste ostati iznenađeni kolika svota se tako može uštedjeti. Sve račune koji vam stižu na kućnu adresu plaćajte do datuma dospjeća kako nepotrebno ne bi plaćali i skupe kamate, koje danas, gotovo sve tvrtke zaračunavaju na sljedećem računu.

Hipoteka
Ako želite zadržati svoju kuću, morate plaćati hipoteku i to redovito. Ponekad ipak nema potrebe da plaćate visoke kamate ako ne morate. Ponovnim pregledom vaše hipoteke možete uštedjeti priličnu novčanu svotu svakog mjeseca.

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face