PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Nakon pet mjeseci od požara otvoren potpuno novi i još ljepši Bingo u Mostaru

Pet mjeseci nakon požara, tržni centar Bingo u Mostaru izgrađen je iz temelja.

Na površini od 11.660m2, sa unutarnjim korisnim prostorom od  13.000m2 ovo je najmoderniji objekat ovog trgovačkog lanca.

Stotinu uposlenih koji su u međuvremenu bili raspoređeni u druge Bingo centre, vratilo se na svoja radna mjesta.

Moj san katalog

“Mi smo standarde izgradnje naših velikih centara postavili sa Bingo City Center-om i ostajemo dosljedni tim trendovima tako da  je mostarski Bingo u potpunosti drugačiji nego što je ranije bio. Više od 50 domaćih kompanija sa skoro 7.000 radnika je radilo na izgradnji ovog centra zaista vrijedno i  završili smo ga u rekordnom vremenu, svega pet mjeseci od kako se desila nesreća. Danas su ovdje vidljive emocije, kako među uposlenicima i menadžmentom, tako i među kupcima. Sretni smo što smo ponovo tu, u još ljepšem izdanju. ”, rekla je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga Binga.

 “Drago mi je da sam se vratila ponovo u naš Bingo, što je otvoren i što nisam ostala bez posla. Bila sam bez prestanka u radnom odnosu”, rekla je radnica Ernesa Tipura, dok je njena kolegica Emra Dženo kazala kako je ovo za sve neki novi početak.

“Poseban je značaj što se tiče gospodarskog razvitka grada Mostara, što se tiče i osiguranja egzistencije kako uposlenika tako i članova njihovih obitelji”, istakla je Rada Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara.

„Kompanija Bingo je  svojim  poslovanjem dala neprocjenjiv doprinos ne samo građevinskoj industriji već i razvoju kompanija iz ostalih privrednih grana koje svoje proizvode plasiraju na tržište kroz prodajnu mrežu od skoro 200 objekata širom BIH. Svi zajedno možemo biti ponosni da je Bingo izrastao u jednu od najvećih i najuspješnijih kompanija u regiji, čime na najbolji način promovira Bosnu i Hercegovinu.“, istakao je Faruk Širbegović, jedan od izvođača radova.

Bingo centar u novom ruhu donosi i niz noviteta, kao što je retail park površine  2.800m2, koji će biti završen za nekoliko mjeseci, ali i druge prateće sadržaje.

Prepun parking, kilometarske kolone prema Bingo centru i nekoliko hiljada ljudi ispred samog objekta posvjedočili su koliko je željno iščekivano otvorenje ovog centra.

 Na dan otvorenja više od 50 poslovnih partnera kompanije predstavili su svoj asortiman na degustacijama i promocijama, a za cjelodnevnu zabavu pobrinuli su se Gradski orkestar Stolac, Grupa Gloria iz Mostara i Adnan Jakupović.

 

 

face