PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Nova generacija Gorenje sušilica riješava veliki zimski problem

SensoCare sušilice čuvaju novac i zdravlje

Hladni i kišni dani najavljuju kraće jesenje i zimske dane koji utiču na način kako obavljamo svakodnevne obaveze u domaćinstvu, a naročito kada govorimo o sušenju rublja. Sušenje rublja u zatvorenom prostoru i pokušaji da ubrzamo proces tako što ga pozicioniramo pored radijatora, značajno podiže nivo vlažnosti zraka u našem domu.

Tako pokušavamo da uštedimo energiju, ali češto zaboravimo da prozračimo prostor i tako stvaramo idealne uslove za razovoj spora plesni koji uzrokuju infekcije pluća i sinusa. Najbolje rješenje za ovaj problem je korištenje kvalitetne kondenzacijske mašine za sušenje rublja. Nažalost, obično dolaze i sa vrlo visokom cijenom. S druge strane, one sa niskim kondenzacijskim razredom mogu izazvati iste simptome kao i sušenje rublja pored radijatora.

Ove sezone ipak nije potrebno  napraviti kompromis između cijene i kvalitete, a “krivac” je Gorenje nova generacija SensoCare mašina za sušenje rublja koja nudi oboje.

Moj san katalog

Manje vlage - više zdravlja

Najbolja kondenzacijska klasa je obično dostupna kod “high-end” proizvoda i modela. Gorenje je nedavno lansiralo novu SensoCare generaciju mašina za sušenje rublja koji se mogu pronaći po pristupačnim cijenama i uporedo obezbijeđuju toliko značajnu kondenzacijsku klasu A.

Moj san katalog

Ova visoka oznaka klasifikacije znači da u toku procesa sušenja, više od 90% vlage iz rublja je kondenzovano u kondenzacijsku posudu mašine. Drugim riječima, količina vode koju ovi aparati otpuste u prostoriju je manja za 55 litara na godišnjem nivou u poređenju sa kondenzacijskim razredom B. Ovo tehnološko rješenje pomaže porodicama da zadrže zdravo okruženje sa manje prisutne vlage u zraku, ostavljajući dnevni boravak ili neku drugu prostoriju bez efekta “saune”. Gorenje mašinu za sušenje rublja također možete pronaći i u kombinaciji sa toplotnom pumpom, što je čini ekonomičnom u smislu potrošnje električne energije.

Moj san katalog

Nova tehnologija

Gorenje mašina za sušenje može da pojednostavi svakodnevni život, posebno kada ste u žurbi. Bubanj proizvodi negativne jone koji se brinu da je rublje uvijek dobro osušeno, posebno mekano i prijatnog mirisa. Zahvaljujući IonTech i SteamTech tehnologiji, materijal zadržava svoj oblik, fleksibilnost i čvrstoću, ostavljajuću rublje jednostavnim za peglanje. Kod SensoCare mašina za sušenje, zrak pun negativno naelektrisanim jonima kreira okruženje očišćeno od alergena, reducira duhanski dim i polen, oslobađa elektricitet koje se stvara u toku procesa. Dobra vijest je i da se mogu sušiti delikatniji materijali. GentleCare tehnologija rublje suši na temperature od 40 °C. Duži ciklus sušenja je siguran i štiti rublje od oštećenja. 

Moj san katalog

Moj san katalog

 

face