PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Korisni savjeti: U ljetnim mjesecima obratite pažnju na rokove trajanja proizvoda

 S dolaskom toplijih dana povećava se rizik od kvarenja hrane, a određene namirnice se pod takvim vanjskim uticajima više kvare od ostalih. Kod pripreme hrane posebnu pažnju posvetite higijeni i pripazite da radne površine budu čiste kako biste rizik sveli na minimum. Isto tako pripazite da hranu uvijek dovoljno termički obradite jer tako smanjujete rizik od pojave salmoneloza.

Simptomi ovih bolesti su snažni bolovi u trbuhu, proljev, mučnina, povraćanje i povišena temperatura, a uzrokuju ih bakterije iz roda salmonella koje se mogu naći u mesu, mlijeku, jajima, mesnim prerađevinama, mliječnim proizvodima, proizvodima od jaja i sl.

Vodite računa da namirnice nakon kupnje na vrijeme spremite u frižider jer ako proizvode ne spremite na hladno, namirnice se vrlo brzo mogu pokvariti i prouzročiti vam ozbiljne zdravstvene tegobe. Salmoneloze se najčešće javljaju u porodičnim domaćinstvima, a manjim dijelom su posljedica hranjenja u ugostiteljskim objektima (restorani, slastičarnice, hoteli i dr.) ili javnim kuhinjama zatvorenog tipa.

Zato u ljetnim mjesecima redovito provjeravajte rok trajanja proizvoda, posebno proizvoda na akciji, perite ruke i radne površine na kojima pripremate hranu, kupljene namirnice redovno spremajte u frižider i uživajte u sigurnoj kupovini.

FIS NOVA KOLEKCIJA…
FIS NOVA KOLEKCIJA…
December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face