PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Stvari koje vaša koža treba svaki dan

Ukoliko se budete pridržavali sljedećih 5 stvari koje vaša koža svakodnevno treba, vaša koža će biti zdrava, blistava i lijepa. Ukoliko to ne budete radili vaša koža će biti suha, crvena i pjegava.

1.Voda.
Voda je najbolji lijek koji može oživjeti vašu kožu. Ona vam daje dvije prednosti. Prvo, vlaži stanice kože koje gubie svoju vodu  tokom znojenja. Drugo, ona vam pomaže isprati toksine. Time se poboljšava apsorpcija hranjivih tvari koje su dobre za nas. Voda pomaže u uklanjanju nečistoća iz stanica kože koje mogu dovesti do bubuljica, hidratantizira kožu kako bi i dalje ostala glatka i sjajna.

2. Opuštanje.
Trebate kvalitetan san kako bi imali zdravu  lijepu kožu. To je vrijeme kada se tijelo podmlađuje i obnavlja. Nedostatak spavanja mogao bi proizvesti stres i sve ostale vrste psihičkih problema koji će očito uticati na zdravlje vaše kože.

3. Pravilna prehrana.
Zdrav duh u zdravom tijelu, sa zdravom kožom. Za ovo, redovna, pravilna i izbalansirana prehrana je veoma bitna. Bitne masne kiseline i esencijalne masne kiseline pomažu vam da zadržite vlagu i hranjive tvari i imaju anti upalni učinak. Namirnice poput lososa, sardina, graha špinata, oraha obavezno trebate uvrstiti u prehranu. Hrana bogata antioksidantima poput dinja, bobičastog voća, paradajza i šljiva spriječit će oštećenja stanica kože i pomoći da ostanu zdrave. Voće i povrće bogato vitaminom A, B, C i E pružit će vam mlađi i  blistaviji izgled kože. Koža se „budi“ sa sastojcima poput selena i cinka. Međutim, trebate izbjegavati brzu hranu.

4. Njega kože i zaštita.
Koža bi trebala biti čista, jer prisutnost prašine i drugih zagađivača blokiraju pore, a to je osnovni razlog koji dovodi  do bubuljica i drugih kožnih problema. Sapun za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože može riješiti stvaranje problema. Zaštita od štetnih sunčevih zračenja je također vrlo važna. Izloženost suncu dovodi do tamnjenja kože i ranog starenja. Koristite kreme sa odgovoarajućim SPF faktorom.

5. Vježbanje.
Redovna yoga i druge vježbe smanjit će stres i održavati vaše tijelo u formi, a to odmah utiče na zdravlje koje se ogleda kroz kožu.Vježbanje potiče proizvodnju kolagena koji održava kožu mlađom. Trčanje, vožnja biciklom i plivanje daje najbolje rezultate.

face