Uštedite vrijeme: Kako skuhati cijeli kukuruz u mikrovalnoj

Slavni kulinarski magazin The Kitchen uvijek ima pokoji trik u rukavu, a ovaj su put otkrili kako brzo i lako skuhati cijeli kukuruz u mikrovalnoj pećnici.

Mikrovalna pećnica već nas je naviknula na to da u njoj brzo i lako pripremamo mnoga jela, a nije mala stvar dugotrajno kuhanje kukuruza svesti na nekoliko minuta.

Pravilnom prehranom i kretanjem do zdravlja i zadovoljstva

Za ovu metodu nije potrebno guliti kukuruz jer će listovi zadržati vlagu pa će se zrna ravnomjerno skuhati. Također ćete poslije lakše maknuti niti koje se kriju ispod listova

Budući da je svaka mikrovalna pećnica drugačija, morat ćete malo eksperimentirati, ali možete računati da su za dva klipa dovoljne oko četiri minute.

Nakon kuhanja sve klipove morate ostaviti da odstoje nekoliko minuta jer iako se listovi izvana neće činiti vreli, unutrašnjost vas može ozbiljno opržiti. Osim toga, klip ćete lakše oguliti ako malo odstoji i ohladi se.

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face