Uštedite vrijeme: Kako skuhati cijeli kukuruz u mikrovalnoj

Slavni kulinarski magazin The Kitchen uvijek ima pokoji trik u rukavu, a ovaj su put otkrili kako brzo i lako skuhati cijeli kukuruz u mikrovalnoj pećnici.

Mikrovalna pećnica već nas je naviknula na to da u njoj brzo i lako pripremamo mnoga jela, a nije mala stvar dugotrajno kuhanje kukuruza svesti na nekoliko minuta.

Pravilnom prehranom i kretanjem do zdravlja i zadovoljstva

Za ovu metodu nije potrebno guliti kukuruz jer će listovi zadržati vlagu pa će se zrna ravnomjerno skuhati. Također ćete poslije lakše maknuti niti koje se kriju ispod listova

Budući da je svaka mikrovalna pećnica drugačija, morat ćete malo eksperimentirati, ali možete računati da su za dva klipa dovoljne oko četiri minute.

Nakon kuhanja sve klipove morate ostaviti da odstoje nekoliko minuta jer iako se listovi izvana neće činiti vreli, unutrašnjost vas može ozbiljno opržiti. Osim toga, klip ćete lakše oguliti ako malo odstoji i ohladi se.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Mi Mix 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baXiaomi je kompanija koju kad spomenete sagovorniku u većini slučajeva ih asocira na brend koji prodaje budžet mobilne uređaje, što zaista nije tako. Xiaomi je kompanija koja je sposobna da napravi premium uređaje i lansira ih na tržište po razumnoj cijeni. Mi Mix je takav telefon koji zadovoljava sve standarde dobrog uređaja. On neće biti najprodavaniji telefon u zemlji, ali Xiaomi to i ne želi postići, Xiaomijev cilj jeste da napravi dobre telefone u madi da ćete ih kupiti.

face