YIMORFirma Fructa Trade je osnovana u Derventi 1995 i predstavlja jednu od vodećih kompanija u BiH u sektorima proizvodnje, maloprodaje kao i veleprodaje. U poslednjoj dekadi, naša firma je imala jedan od nabržih uspona na teritoriji BiH koji je podijeljen u dvije poslovne divizije: proizvodni sektor i „KORT“ lanac supermarketa. Naš manufakturni pogon trenutno proizvodi brojne proizvode koji su segmentirani u nekoliko brendova: Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako, Lider, Tomesko I Aqua Doria. Proizvodni pogoni kompanije Fructa Trade su opremljeni tehnologijom prema najvišim standardima proizvodnje koja je u mogućnosti da odgovori najrigoroznijim međunarodnim zahtjevima. Prije više od dvije decenije, počeli smo sa samo tri zaposlena radnika na površini od 300 m2. Danas naša firma zapošljava više od 1300 radnika koji su uključeni u maloprodajni i proizvodni sektor pokrivajući više od 30.000 m2. Lanac supermarket firme Fructa Trade uključuje 42 maloprodajnih objekata u više od 30 gradova širom države, a planovi su proširenje maloprodajne mreže, što uspijevamo uspješno da realizujemo. Zahvaljujući ovim činjenicama, naša kompanija je viđena kao jedan od najvećih poslovnih subjekata u polju našeg djelovanja a čija ekspanizija je projektovana i za skoru budućnost.

YIMOR

Pivara dd Tuzla, koja datira iz davne 1884. godine slavi 135. godišnjicu i nastavlja sa pozitivnom pričom i u 2019. godini.

„Pivara dd Tuzla i ove godine se usmjerila ka unapređenju ključnih tehnoloških procesa. Shodno tome, investirali smo u  pogon  kuhaonice, fermentacije i filtracije  piva  gdje je izvršena nadogradnja softvera na novu verziju Brewmax 9.0, te adekvatna adaptacija uslova u kojima radi ovaj  dio prozvodnog procesa.“, rekao je Fahrudin Salihović, direktor Pivare.

YIMOR

Yimor D.O.O. Domaljevac je porodična firma familije Oršolić. Osnovana je 1988. godine i tada je bila jedna od prvih veleprodajnih firmi u BiH. Firma posjeduje veleprodaju i 36 maloprodajnih objekata na području Posavskog Kantona, Brčko Distrikta, Žepča, Tuzle, Maglaja, ZD kantona. Trenutno zapošljava preko 300 radnika.

Savremeni način života ostavlja sve manje prostora za redovan i kvalitetan obrok

Upravo zbog tog tempa, pileće meso je pravi odabir za brzu pripremu laganog obroka sa niskim sadržajem masti i holesterola.
Pileće meso je pravi odabir za sve one koji paze na svoju liniju ili jednostavno žele jesti zdravije, a istovremeno uživati u proizvodima odličnog okusa i arome.
Svi smo mi ljubitelji zdrave i ukusne hrane. Ovo dvoje ne bi trebalo biti uzajamno isključivo, ali prečesto je tako.

Naše blago - Nakit prekrasan, star i jedinstven kao Bosna i Hercegovina

Možda nije raskošan poput onih s kraljevskih dvora Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Monaka, Italije i drugih poznatih monarhija. Ali je prekrasan, blistav, zanimljiv, poseban... Jedinstven. Upravo ovim riječima ga je prije nekoliko godina opisala slavna gošća Sarajevo Film Festivala i jedna od najutjecajnijih osoba današnjice, Angelina Jolie. Replike ovog nakita nosila je na gala premijeri svog prvjenca „U zemlji krvi i meda“, ali i nebrojeno puta kasnije.

face