DANAŠNJI RUČAK - Bosanske Ćufte

www.veza.ba

Sastojci

450g mljevene junetine ili teletine
1 jaje
100g prezle
1dl vode
2 glavice crvenog luka srednje veličine
20g putera
so, mljeveni biber
1 kašika sirćeta
1 kašičica origana
1 kašika sjeckanog svježeg peršina ili 1-2 listića svježe nane
40-50g brašna
2dl maslinovog ulja

Priprema
Mljevenom mesu dodati jaje, prezle i vodu. Luk sitno isjeckati (najbolje u blenderu) pa ga na zagrijanom puteru pirjaniti dok ne omekša i malo ne porumeni. Malo ga ohladiti i dodati mesu, posoliti, pobiberiti, dodati sirće, origano, sjeckani peršin ili nanu. Sve dobro izmješati i poklopljeno ostaviti da na hladnom mestu odstoji oko jedan sat. Mokrim rukama formirati male ćuftice, pa ih uvaljati u brašno i na vrelom ulju pržiti sa svih strana da lijepo porumene. Uz ćuftice poslužiti krompir pire ili prženi krompir.

SVI KATALOZI NA JEDNOM MJESTU

Cijena SEDMICE

Turističke ponude

Slatko - Slani RECEPTI

Savjeti za malo zdraviji život

TOP INFO

TOP KATALOZI