Na sarajevskom aerodromu pustena prva ATM mjenjacnica u BiH

Nova usluga Raiffeisen banke Jučer je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo svečano u rad puštena ATM mjenjačnica Raiffeisen banke. Riječ je o automatizovanoj i prvoj mjenjačnici ove vrste u BiH, a prvu transakciju zamjene novčanica kojom je mjenjačnica i zvanično puštena u funkciju napravio je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

"U Raiffeisen banci pratimo trendove na tržištu i potrebe klijenata, te tome prilagođavamo našu ponudu proizvoda i usluga. Vjerujemo da će instalacija ATM mjenjačnice Raiffeisen banke na sarajevskom aerodromu rezultirati zadovoljstvom naših sugrađana i brojnih posjetilaca naše zemlje", izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke.

Automatizovana mjenjačnica se može koristiti za gotovinske transakcije zamjene stranih valuta u lokalnu valutu, KM. Na ovoj mjenjačnici omogućena je zamjena valuta: EUR, USD, CHF i HRK u KM, a u narednom periodu svakako je planirano širenje ove liste valuta.

"Sa Raiffeisen bankom uspješno sarađujemo već dugi niz godina i uvjereni smo da je Međunarodni aerodrom Sarajevo zaista prava lokacija za puštanje u rad jedne ovakve automatizovane mjenjačnice. Ova ATM mjenjačnica će svim posjetiocima sarajevskog Aerodroma uveliko olakšati zamjenu stranih valuta u KM, pojednostavljujući i skraćujući vrijeme samog procesa. Na ovaj način podignut je nivo kvalitete usluge, što je potvrda naše posvećenosti zadovoljenju potreba i ispunjenju očekivanja naših korisnika", izjavio je Ivan Veličan, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Osim papirnih KM novčanica, ATM mjenjačnica klijentima po potrebi isplaćuje i KM kovanice u svim postojećim apoenima. Limit za pojedinačnu transakciju konverzije stranih valuta iznosi 1.000 KM po napravljenoj transakciji. Klijenti će o izvršenoj transakciji zamjene valuta dobiti potvrdu sa navedenim svim detaljima transakcije. Mjenjačnica će biti na raspolaganju u periodu radnog vremena aerodroma (05:00-22:00 h).
Osim novoinstalisane ATM mjenjačnice, našim sugrađanima i svim putnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo na raspolaganju je kao i do sada bankomat Raiffeisen banke. Podsjećamo da Raiffeisen banka trenutno u svojoj mreži ima više od 200 bankomata na području Bosne i Hercegovine, sa tendencijom stalnog rasta broja istih, navodi se u saopćenju.

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

June 24, 2020

RECENZIJA: Xiaomi Amazfit Bip

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baOvdje je riječ o pametnom satu, koji ima sve karakteristike "bad boy" sata, ali po cijeni koja je itekako pristupačna svima. Kad kažem pristupačna, onda to stvarno i mislim, ako imate želju za dobrim pametnim satom, a malo novca sa strane, onda je ovo sat koji je vrijedan vaše pažnje.

face