WD-40 univerzalno sredstvo za sve, ili ne...

Svatko zna za WD-40 i da je odličan proizvod protiv škripanja, vlage, spriječavanja hrđe, za olabavit dijelove koji su se zaglavili, itd...

Vjerovatno ga i sada imate negdje na dohvat ruke ali zapamtite da to nije svemoguće sredstvo. U stvari, postoje neki poslovi koji će WD-40 će apsolutno uništiti.

Nemojte koristiti WD-40 za slijedeće stvari:

1. Za šarke vrata. Naravno WD-40 će zaustaviti ružno škripanje, ali takođe će sa vremenom privući dosta prašine i prljavštine. I sa vremenom Vaše šarke će postati ružne sa crnim prugama.

2. Lanci od bicikala. WD-40 može privući prljavštinu i prašinu na lanac, koja povećava trenje i otežava vožnju a ujedno i opterećava lanac koji sa vremenom oslabi. Za lance na biciklu koristite ipak specifična maziva koja su za to i namijenjena.

3. Brave. Sprej može oštetiti unutarnje mehanizme. Takođe preporučujemo specifična maziva za brave a nikako ne koristiti WD-40.

4. iPhone i iPad. WD-40 neće popraviti tipku Home na tim uređajima. U stvari, sprej može uzrokovati da se plastika još više iskrivi.

5. Paintball oružje. WD-40 može rastopiti mehanizme u oružje.

snizenja.veza.ba

October 01, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog OKTOBAR / NOVEMBAR 2020

 

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face