Stop nasilju

Sa zida želja, na djela

Na svu sreću, baš kada pomislimo da je sve u ovoj državi crno da crnje biti nemože, iznenadi nas potez naših najmlađih sugrađana, ali i njihovih nastavnika. Ovaj put za potez sedmice zaslužni su učenici Osnovne škole «Skender Kulenović» iz sarajevskog naselja Dobrinja.

Učenici ove škole i njihovi nastavnici su ovu radnu subotu iskoristili na najbolji mogući način. Uzeli su transparente u ruke i mirnom šetnjom pokazali šta je to što njih tišti, a zapravo njihovi problemi su i naši, jer nam truju sadašnjost i budućnost.


Cilj šetnje je ukazivanje na kršenje prava žrtava međuvršnjačkog nasilja. Šetnja se realizirala na području naselja Dobrinja II, u krugu oko škole, odnosno: OŠ «Skender Kulenović» - glavna saobraćajnica ( trotoar) do semafora u ulici Salke Lagumdžije- do semafora na križanju sa Bulevarom Branilaca Dobrinje - do OŠ «Osman Nuri Hadžić» - glavna saobraćajnica - do OŠ «Skender Kulenović».


Ono što je pomalo i nasmijalo građane Dobrinje jeste policijsko obezbjeđenje koje je, nevjerovatno, ali istinito, veoma ozbiljno shvatilo svoju zadaću, ali na svu sreću ovi mali prosvjednici su zadržali svoje dostojansvo na visokoj razini, te nije bilo potrebe za policijskom reakcijom, recimo, pendrecima.


Bilo kako bilo, raduje činjenica da su mladi prvi progovorili o realnim problemima svoje generacije, a to je njihovo ugroženo djetinjstvo i svakodnevne opasnosti koje vrebaju upravo iz društva koje tone u asocijalizaciju. Neki drugi, pak, jurišaju na penzije i prijete štrajkom zbog smanjenja državne plaće za 4,5%. Valjda je to bitnije od činjenice da nam djeca ginu na putu od kuće do škole.

snizenja.veza.ba

August 28, 2020

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

in Kupi tehniku

by Super User

Kupi tehniku - General Servis Kataloska ponuda

Kupi tehniku - KATALOŠKA AKCIJA - Super PONUDA!

August 03, 2020

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AUGUST / SEPTEMBAR 2020

 

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

June 26, 2020

RECENZIJA: Samsung Galaxy A30s

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSamsung Galaxy A30 prilično je budžetni telefon - njegov veliki ekran poprilično je impresivan. Lagan je za držanje i prilično tanak, debljine samo 7,7 mm.

face